Forma-1

Lewis Hamilton címvédésének lőttek, Rosberg a hétvége igazi nyertese

A Forma-1 Malajziai Nagydíján a Mercedes sajátította ki ismét a rajtrács első sorát, minden adva volt tehát egy rémunalmas futamhoz. Az élet aztán úgy hozta, hogy van miről beszélni egy nappal a leintés után is: Sebastian Vettel az első kanyarban kiejtette magát és Nico Rosberget a mezőny végére küldte, Lewis Hamilton az élről esett ki, miután kigyulladt az autója, a Red Bull kettős győzelmet aratott, Daniel Ricciardo pedig a cipőjéből szolgálta fel a többieknek a pezsgőt a dobogón.

Na, ezekkel mindig foglalkozott a nemzetközi sajtó a nagydíj után, egyes lapok már azt vizionálják, el is dőlt a világbajnoki cím sorsa. Öt futammal a vége előtt Rosberg 23 ponttal vezet a címvédő Hamilton előtt.

Malajzia:

New Straits Times: “Lewis szabotázst szimatol.”

Nagy-Britannia:

Daily Telegraph: “Lewis Hamilton a Malajziai Nagydíjon történt motorhiba után a Mercedes ellen fordult. A sepangi hőségben kigyulladt Hamilton Mercedesének a motorja, és szárnyra kapott a feltételezés, mely szerint a brit címvédővel a saját csapata babrált ki.”

Daily Mail: “Lewis Hamilton címvédésről szőtt elképzelései most füstbe mentek, a Mercedes pilótája pedig válaszokat követel a munkaadójától.”

The Guardian: “Az összeesküvés-elméletek, melyek szerint a Mercedes inkább Nico Rosberget látná világbajnokként Lewis Hamilton helyett, a legnagyobb támogatást épp a címvédőtől kapják.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: “Vettel autója összetört, Hamiltoné kigyulladt, Malajziában Ricciardo nyert. Vettel hullámvölgyben van, de erről a Ferrari is tehet. Ricciardo Verstappennel kéz a kézben ért célba, majd megkínálta a hollandot és Rosberget a cipőjébe töltött pezsgővel.”

La Stampa: “Egy szezon a Ferrari ellen. Vettel hullámvölgye továbbra is tart: a Malajziai Nagydíj egy kilométer alatt véget ért a számára. Ez azonban éppen elég volt arra, hogy nekimenjen Rosbergnek és kitörje az autója kerekét, így kénytelen volt gyalog visszatérni a boxba.”

Spanyolország:

Marca: “Egy váratlan motorhiba miatt 15 körrel a leintés előtt drámai véget ért az addig magabiztosan vezető Lewis Hamilton számára a Malajziai Nagydíj.”

El Mundo: “A rajt után 600 méterrel Sebastian Vettel és Nico Rosberg ütközése borzolta a kedélyeket, 40 körrel később pedig Lewis Hamilton Mercedesében kigyulladt a motor. A meglepő kiesés visszarántotta a földre a brit címvédőt, aki már úgy érezhette, hogy ismét vezetni fogja a vb-pontversenyt.”

Ausztria:

Der Standard: “Ritka, hogy Nico Rosberg annyira örül egy harmadik helynek, mint ahogyan tette azt a vasárnapi Malajziai Nagydíj után. Valamivel kevesebb mint két órával az eredményhirdetés előtt még úgy tűnt, hogy az idény 16. futama hatszáz méter után véget is ér a pontverseny éllovasa számára.”

Svájc:

Blick: “A peches Hamilton összeesküvést sejt a háttérben.”

Tages-Anzeiger: “A győztes a cipőjéből iszik, de a harmadik helyezett az igazi nyertes.”

Franciaország:

RTL Radio: “A balul sikerült időmérő edzés és a rajt utáni ütközés ellenére Nico Rosberg a hétvége igazi győztese. Öt futammal a vége előtt 23 pont az előnye a címvédő és most motorhiba miatt kieső Lewis Hamiltonnal szemben. De még nem dőlt el semmi.”

L’Équipe: “Daniel Ricciardónak biztosan sokat segített, hogy Hamiltonnak az élről kellett feladnia a versenyt, de a csapattársával folytatott csata során az ausztrál pilóta megmutatta, hogy még mindig ő az elsőszámú versenyző a Red Bullnál.”

Fotó: Getty Images/AFP/C. L. Donald Lim

Ajánlott videó

Olvasói sztorik