Forma-1

Marko: a Mercedes mérnökei rághatják a körmüket

Helmut Marko a Maláj Nagydíj pénteki napján úgy nyilatkozott, szoros lehet a verseny a Mercedes és a Red Bull között a vasárnapi futamon – írja az autosport.com.

A Mercedes mérnökei rághatják a körmüket, és remélhetik, hogy Max autója nem volt annyira megtankolva, mint Nicóé

-nyilatkozta a 73 éves szakember, arra utalva, hogy a fiatal holland versenyző a lágy gumikon tartotta a lépést a Mercedesekkel, közepesen kemény gumikon viszont körönként majdnem hét tizeddel gyorsabb volt Nico Rosbergnél. Max Verstappen is optimistán nyilatkozott a szombati időmérő edzés előtt.

Az első edzés az építkezésé volt, a másodikon az egykörös tempónkon még lenne mit javítani, ám a hosszú menetekben nagyon erős az autó. Bármit megtehettem vele, úgy vehettem a kanyarokat, ahogy jólesett, és végig nagyon gyors voltam.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton továbbra is esélyesnek tartja magát a címvédésre:

Nem mondanám, hogy súlyosabb helyzetben vagyok, mint bármikor korábban. Vannak jó és rossz sorozatok, változik az ember formája és szerencséje, igaz, nem mindig ugyanúgy kezeli a helyzetet. Majd kiderül, hogy mi lesz.

Tavaly Sebastian Vettel diadalmaskodott Sepangban, de a német pilóta idén nem kerget hiú ábrándokat:

Nem rossz, ha álmodozik az ember, de fontos, hogy közben ébren maradjon. A Mercedes túl erős, nem vagyunk azon a szinten, hogy a győzelemről beszéljünk. De ha jön egy lehetőség, ahogy tavaly is, akkor meg kell ragadnunk. Egy körön biztatóbb a helyzetünk, mint hosszú távon.

A Maláj Nagydíj második szabadedzését Nico Rosberg nyerte Hamilton előtt, Kevin Magnussen autója a bokszutcában gyulladt ki. A világbajnoki pontversenyben a német pilóta nyolcpontos előnnyel vezet a brit címvédő előtt.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik