Forma-1

A Mercedesek tönkreverték a mezőnyt az Olasz Nagydíj időmérőjén

A Forma-1 2016-os szezonjában eddig mindössze egyszer, Monacóban történt meg az, hogy nem valamelyik Mercedes indult az élről. Akkor Daniel Ricciardóé volt a pole.

A szabadedzések után egyértelművé vált, hogy Monzában valami váratlannak kell történnie ahhoz, hogy ne a világbajnoki címért csatázó Lewis Hamilton, Nico Rosberg kettős egyikéé legyen az első rajtkocka. A meglepetés elmaradt, és igazából Hamilton elég simán végzett az élen, közel fél másodpercet adott német csapattársának – 1:21.135 volt a győztes idő.

Ez volt az 56. rajtelsősége a brit versenyzőnek. Monzában az ötödik.

A Ferrari hazai versenyén megszerezte a második rajtsort, Sebastian Vettel  indul a harmadik, Kimi Räikkönen a negyedik pozícióból. Ők ketten mondhatják el magukról azt is, hogy egy másodpercen belüli idővel kaptak csak ki Hamiltontól. Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Sergio Pérez, Nico Hülkenberg, Esteban Gutierrez (!) a további sorrend.

Ami a többieket illeti, Pascal Wehrlein ismét remekelt az időmérőn, a Manor fiatalja bejutott a Q2-be a és a 14. helyen végzett. A szezon végén visszavonuló Felipe Massa az utolsó pillanatban csúszott ki a top10-ből, a 11. rajtkocka lesz az övé.

Romain Grosjean bár a 12. lett, öt hellyel hátrébbről rajtol, mert megbüntették váltócsere miatt. (Fotó: AFP/Andrej Isakovic)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik