Forma-1

A Belga Nagydíjon minden volt, amire a Forma-1-nek szüksége van

Az a kritika nem érheti a vasárnapi Belga Nagydíjat, hogy eseménytelen lett volna. A nyári szünet utáni első Forma-1-es futamon balesetek, látványos előzések és bravúros felzárkózások is voltak, talán nem lövünk nagyon mellé, ha azt írjuk, nem unatkozott senki.

A nemzetközi sajtó főként a Mercedes német pilótája, Nico Rosberg rajt-cél győzelmét és a holland Max Verstappen megosztó versenyzési stílusát emelte ki hétfőn. Na, meg a címvédő Lewis Hamilton teljesítményét, aki a bokszból rajtolva ért oda a harmadik helyre.

Franciaország:

Le Figaro: “A nyugodtan versenyző Nico Rosberget a kiváló rajt után sem tudták megszorongatni.”

L’Équipe: “Rosberg nem is reménykedhetett volna jobb visszatérésben a nyári szünet után. Már a szombati időmérőn is utolérhetetlen volt, vasárnap pedig zavartalan versenyzéssel hódította el a Belga Nagydíj trófeáját.”

Le Parisien: “Figyelemreméltó eredmény a címvédő Lewis Hamiltontól, aki az utolsó sorból rajtolva is megszerezte a harmadik helyet.”

Németország:

Süddeutsche Zeitung: “A fiatal holland, Max Verstappen megérdemelte gúnynevét, a Mad Max-et, hiszen túl merészen versenyzett.”

Svájc:

Tages-Anzeiger: “Nico Rosberg először nyert Belgiumban. Ezzel kilenc pontra csökkentette hátrányát Hamiltonnal szemben, és átlépte a saját árnyékát. A közönségkedvenc Max Verstappen nem szerzett új barátokat.”

Basler Zeitung: “Rosberg jubileumi, 20. győzelmét ünnepelte.”

Blick: “Balesetek és küzdelem. A Belga Nagydíjon minden volt, amire a Forma-1-ben szükség van. Ezt akarják látni a rajongók, Spában nincs unalmas kör vagy felesleges taktikázás. Teljes gáz az első körtől, sok akcióval.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: “Baleset és káosz Spában.”

Die Presse: “Viharos volt a nagydíj Spában. Piros zászló, dühös Hamilton, túlbuzgó Max Verstappen és zavartalanul vezető Rosberg.”

Kurier: “Forró futam, hűvös Rosberg. Számos baleset, új rajt és rajt-cél győzelem a némettől.”

Fotó: Getty Images/Hoch Zwei

Ajánlott videó

Olvasói sztorik