Forma-1

Räikkönen: Vicc, ami most a Forma-1-ben megy

Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája fantasztikus versenyt produkált vasárnap a Magyar Nagydíjon, a 14. helyről rajtolt, onnan hozta be hatodikként az autót. Azt gondolhatnánk, hogy a 2007-es világbajnok elégedett volt a versenyt követően, de közel sem.

Räikkönen nagyot csatázott az ötödik helyért Max Verstappennel, és ugyan a fiatal holland nagyszerűen védekezett, volt egy manővere, ami elég necces volt: kétszer is irányt váltott, ami szabálytalan, a finn autója kissé neki is koccant a Red Bullnak, egy darab le is tört az első szárnyból. Nem büntették érte Verstappent.

Teljesen értelmetlenek a szabályok, ha nem mindig és nem mindenkire érvényesek.

Elment jobbra, úgy döntöttem balról próbálkozom, akkor pedig visszajött arra. Onnantól már csak azon voltam, hogy elkerüljem az ütközést. Szerencsére nem volt baleset belőle” – mondta a BBC-nek a finn.

„Ahogyan a versenybírók a szabályokat értelmezik, az egy vicc.”

Räikkönen azt is kifogásolta, hogy a szombati időmérőn nem mindenkire volt érvényes a 107 százalékos szabály. A kaotikus Q1 során többen is a limiten túl voltak, de csak azok esetében alkalmazták, akik nem jutottak be a Q2-be.

Hogyan lehet egy szabályt ugyanazon az időmérőn kétféleképpen értelmezni? Valaki elmagyarázhatná…

Persze ilyen manapság a Forma-1. Viszont ez kívülről, a nézőknek rossz és nem is tisztességes. Vannak szabályok, amik mindenkire ugyanannyira érvényesek kellenének, hogy legyenek.”

A mogyoródi versenyt követően az élen változás történt: a Magyar Nagydíj első ötszörös győztese, Lewis Hamilton megelőzte csapattársát, Nico Rosberget. Az összetettben Daniel Ricciardo a harmadik, Räikkönen a negyedik, az ötödik pedig a másik ferraris, Sebastian Vettel.

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik