Forma-1

Forma-1: Hamilton visszavette a trónt, veszélyben a Ferrari jövője

Lewis Hamilton a második helyről rajtolva nyerte meg vasárnap a 31. Magyar Nagydíjat, az első kanyarban megelőzte csapattársát, Nico Rosberget, onnantól kezdve pedig nem volt kérdéses a sikere. A győzelmével ráadásul megelőzte a németet, így ő vezeti a világbajnoki pontversenyt, nem mellesleg a magyarországi verseny történetének legeredményesebb pilótája lett: ötödször diadalmaskodott a Hungaroringen, az örökrangsorban Michael Schumacher a második négy elsőséggel.

Természetesen a nemzetközi sajtó Hamilton sikerével foglalkozott, na meg azzal, hogy bemutatott Esteban Gutiérreznek. Olaszországban a Ferrarit siratják, nem elégedettek Sebastian Vettel negyedik és Kimi Räikkönen hatodik helyével.

Anglia:

Daily Telegraph: “Hamilton azt hitte, hogy csak hosszú, fáradságos küzdelemben dolgozhatja le tetemes hátrányát Rosberg mögött a vb-pontversenyben. Valójában nem volt sokkal nehezebb, mint egy laza kocogás a Duna-parton.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: “Hamilton a középső ujjával állt az élre.”

Die Presse: “Egy felzárkózás megkoronázása.”

Kurier: “A világbajnok előzött. A hibátlan Hamilton nyert Magyarországon, és idén először vezet a világbajnoki pontversenyben.”

Svájc:

Blick: “Dühös üdvözlet Mexikóba – Hamilton bemutatott Esteban Gutierreznek.”

Neue Zürcher Zeitung: “Hamilton és a mágikus ötös.”

Tages-Anzeiger: “Felőrlés: Hamilton nyert Magyarországon, vezet a pontversenyben, Rosberg csalódott.”

Basler Zeitung: “Hamilton két legyet ütött egy csapásra.”

Olaszország:

Gazzetta dello Sport: “Hamilton egyeduralkodó, Sebastian Vettel negyedik lett. Az angol már az első kanyarban győzött, és úgy ünnepelt, mint Paul Pogba. Hamilton kettős előzést mutatott be a pályán és a pontversenyben, már ő az egyértelmű éllovas.”

Tuttosport: “Rosberg két ütést kapott be.”

Corriere dello Sport: “A Ferrari vörös hajótörése, veszélyben a jövő. Vettel és Kimi Räikkönen nem jelent konkurenciát Hamiltonnak, Maranellóban válság van.”

La Repubblica: “Hamilton visszaszerezte a trónt. Tökéletesen rajtolt el Mogyoródon, és egyben a pontversenyben is az élre állt. A Ferrari már nem ringathatja magát illúziókba, a Mercedesre csak a Red Bull veszélyes.”

Franciaország:

L’Equipe: “Hamilton újraindította a rendszert. A pályán produkálta magát, a dobogón pedig higgadtan viselkedett, rocksztár-allűrök nélkül. A számok ezzel együtt magukért beszélnek világosan és kérlelhetetlenül. Hamilton ötödször ünnepelhetett Magyarországon, megelőzve egy bizonyos Michael Schumachert (4).”

Spanyolország:

El País: “Hamilton fordított. Idei ötödik győzelmével megelőzte Rosberget, és élre állt a pontversenyben.”

Mundo Deportivo: “Két hónapja Rosberg még 43 pontos előnyt élvezhetett, Hamilton azonban végképp elrontotta az örömét.”

Marca: “A szél fia. Hamilton utóbbi hat futamából az ötödiket nyerte meg, és már ő vezeti a rangsort.”

El Mundo: “Hamilton mindent akar. Győzött Magyarországon, élre állt a vb-ben, és még szemrehányást is tett Rosbergnek.”

Fotó: Europress Fotóügynökség/Alexandre Guillaumot

Ajánlott videó

Olvasói sztorik