Forma-1

Hamilton átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben

Az eseménydús időmérő edzés után vasárnap 14:00-tól rendezték a Forma-1-es Magyar Nagydíj futamát. A versenybíróság szombati döntése értelmében Nico Rosberg megtarthatta pole-pozícióját, így Lewis Hamilton a második rajthelyről indulhatott.

Daniel Ricciardo óriásit rajtolt, körbeautózta Rosberget, Hamilton pedig belülről verte meg a németet, aki a harmadik helyre csúszott vissza. A világbajnoki pontversenyben éllovas pilóta azonban visszatámadott, így az első kör végén ő állt a második helyen Hamilton mögött.

A világbajnoki címvédő elképesztő tempót diktált az élen, sorra futotta meg a leggyorsabb köröket, a verseny negyedéhez közeledve 2.5 másodperces előnyt épített Rosberggel szemben.

Max Verstappen és Kimi Räikkönen óriásit csatázott az ötödik helyért, a Ferrari versenyzője jól védekezett a fiatal holland támadásai ellen.

A verseny felénél továbbra is Hamilton állt az élen, Rosberg, Vettel és Ricciardo előtt. A Force India óriásit bakizott, Sergio Perez kijött a boxba, de a csapat nem volt kész a kerékcserére, így várnia kellett egy kicsit a mexikóinak.

Tizenöt körrel a vége előtt elfogyott Lewis Hamilton előnye az élen, Rosberg fél másodpercesre faragta hátrányát a brit pilótával szemben. Räikkönen és Verstappen ismét egymásra talált a hajrában, ezúttal a holland volt elöl, a finn világbajnok előzni próbált, de Verstappen kétszer is irányt váltott, így összeért a két versenyautó.

Hamilton elnézett egy kanyart öt körrel a vége előtt, így egyre inkább felzárkózott rá Rosberg. Előznie végül nem sikerült a németnek, így Hamilton átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben. A brit pilóta 192 ponttal vezet, csapattársa 186-tal áll a második helyen. A dobogó harmadik fokára Daniel Ricciardo állhatott még fel.

Pályafutása során ötödször nyerte meg a Formula–1-es Magyar Nagydíjat Lewis Hamilton, így immár egyedül csúcstartó a Hungaroring győzelmi örökrangsorában.

A Magyar Nagydíj végeredménye:

  1. Lewis Hamilton
  2. Nico Rosberg
  3. Daniel Ricciardo
  4. Sebastian Vettel
  5. Max Verstappen
  6. Kimi Räikkönen
  7. Fernando Alonso
  8. Carlos Sainz
  9. Valtteri Bottas
  10. Nico Hülkenberg
  11. Sergio Perez
  12. Jolyon Palmer
  13. Esteban Gutierrez
  14. Romain Grosjean
  15. Kevin Magnussen
  16. Daniil Kvyat
  17. Felipe Nasr
  18. Felipe Massa
  19. Pascal Wehrlein
  20. Marcus Ericsson
  21. Rio Haryanto
  22. Jenson Button

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik