Forma-1

Szijjártó: 5 milliárd jut jövőre a Hungaroring felújítására

Szijjártó Péter szerint Magyarországnak nemzetgazdasági érdeke, hogy a Forma-1-es világbajnoki sorozat mezőnye minden évben ellátogasson a Hungaroringre. Ennek érdekében is 2017-ben 5 milliárd forint jut a ring felújítására.

A külgazdasági és külügyminiszter szombat délelőtt találkozott Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló üzletemberrel.

A pálya aszfaltját már kicserélték, új rázókövek és vízelvezető szegélyek kerültek fel. Jövőre szeretnénk a főépületet felújítani, vagy egy újat építeni, valamint a célegyenesben lévő tribünöket és a pálya mellett található lelátókat is felújítani.

Idézte Szijjártót az MTI.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Magyarországnak már 2026-ig van szerződése Bernie Ecclestone-nal a Forma-1-es nagydíj megrendezésére, ráadásul 2021 után a mostaninál jóval kedvezőbb pénzügyi feltételek lépnek érvénybe.

Magyarország és a magyar gazdaság számára az autóipar jelenti a gerincoszlopot, a magyar ipar teljesítményének 31,5 százaléka ugyanis az autóiparból érkezik, s annak érdekében, hogy az autóipari beruházásokért folytatott globális versenyben Magyarország meg tudja tartani a pozícióját, szükség van az ország autóipari presztízsének folyamatos növelésére.

Ezt is a külügyér jelentette ki, aki szerint ezt a presztízs leginkább a Forma-1 tudja megteremteni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik