Forma-1

A Ferrari nagy halat fogna

A Motorsport.com úgy értesült, hogy a Ferrari felvette a kapcsolatot Ross Brawnnal. A 61 éves angol szakember 1996-ban szerződött a Ferrarihoz és háromévnyi újjáépítést követően 1999 és 2004 között zsinórban hatszor nyerte meg a konstruktőri versenyt, míg 2000 és 2004 között Michael Schumacherrel az egyéni világbajnoki címet is Maranellóba vitték.

ross brawn, michael schumacher (ross brawn, michael schumacer, )
A sikerpáros: Michael Schumacher és Ross Brawn Fotó: europress

A brit mérnök 2009-ben 100 százalékban megvásárolta a Honda-istállót és Brawn GP néven saját istállót alapított. Jenson Buttonnal meg is nyerték a világbajnoki címet, majd sebesen kiszállt a bizniszrészből, lévén a Mercedes 75,1%-ban felvásárolta a Brawn GP-t. Brawn ugyanakkor megmaradt csendestársnak és búsás havi fizetésért csapatfőnöknek, amelyet 2013-ban hagyott ott.

A Ferrarinak azért van szüksége a talán legtapasztaltabb Forma-1-es szakemberre, mert a maranellói istálló elnöke, Sergio Marchionne idén már sikereket várt csapatától, ehhez képest immár nemcsak a Mercedes, de lassan a Red Bull mögött is lemaradnak.

Az elnök azt szeretné, hogy az amúgy nyugdíjas éveit élvező mérnök legalább tanácsadóként segítse egykori csapatát. Miután a Brit Nagydíj hétvégéjén Brawn hosszú idő után először nyilatkozott és azt mondta, a Ferrarinak van esélye visszatérni a csúcsra, most úgy néz ki, lehet esély az együttműködésre..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik