Forma-1

Fantasztikusan izgalmas időmérő Ausztriában, Hamiltoné a pole

A Forma-1 Osztrák Nagydíján rögtön a Q1-ben voltak izgalmak: Danyiil Kvjat összetörte a Toro Rossót, csapattársa, Carlos Sainz autójában pedig elfüstölt a motor. Kevin Magnussen, Jolyon Palmer, Rio Harianto, Kvjat, Marcus Ericsson és Felipe Nasr esett ki, Nico Rosberg volt a leggyorsabb, Pascal Wehrlein pedig nagy meglepetésre a tizedik legjobb időt teljesítette.

Kvjat balesete:

A Q2-ben a legnagyobb kérdés az volt, hogy mikor érkezik meg az eső, ami az időmérő második szakaszának végére meg is érkezett, de csak a pálya egyes részeire. A leggyorsabb most már Lewis Hamilton volt, mögötte Rosberg és Sebastian Vettel volt a sorrend, míg Esteban Gutierrez, Wehrlein, Romain Grosjean, Fernano Alonso, Sainz és Sergio Pérez befejezte a kvalifikációt, utóbbi két pilóta mért kör nélkül.

A fokozatosan felszáradó pálya rendesen megkeverte a Q3-ra, gyakorlatilag körönként változott, hogy ki áll az első helyen. Az időmérő végére a gumistratégiáé lett a főszerep, voltak, akik megkockáztatták a szuperlágy abroncsokat, másik inkább a biztonságra szavaztak. Épp ezért a végén is még megtippelhetetlen volt, kié lesz a pole, végül Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, Rosberg volt a második (őt büntetik váltócsere miatt), Nico Hülkenberg pedig a harmadik.

Mivel Rosbergnek és Vettelnek is van rajtbüntetése, ezért Hamilton, Hülkenberg, Jenson Button lesz az első három sorrendje a vasárnapi futamon. A brit világbajnok karrierje során 54-szer indulhat az élről.

Itt az időmérő végeredménye, a rajtbüntetések nem szerepelnek rajta:

Olvasói sztorik