Forma-1

Hamilton: a monacói győzelem nem változtat semmin

Lewis Hamilton számára rémálomszerűen indult az idei Forma-1-es szezon. Rendre technikai problémák hátráltatták, így lélektanilag nagyon jókor jött számára a Monacói Nagydíjon aratott győzelem. A Red Bull szerencsétlen kerékcseréjének köszönhetően vette át a vezetést és meg is tartotta azt a futam végéig, így már csak 24 egység a hátránya a világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg mögött.

A brit pilóta szurkolói kezdtek is túlzottan optimista hangulatba kerülni, ám Hamilton igyekezett lehűteni a kedélyeket a SkySportsnak adott interjújában:

Ez is csak egy verseny volt. Nyilván jobb volt, mint az összes eddigi futam. Nem sok mindent változtat számomra. Sokkal több ilyen versenyre van szükség a jó szerepléshez

-szerénykedett a világbajnoki címvédő.

A kanadai versenypályával kapcsolatban kifejezetten kedves emlékeket ápolhat a 31 éves pilóta, hiszen korábban négyszer is diadalmaskodott az észak-amerikai futamon.

Nem úgy jövök ide, hogy már minden rendben, és nincsenek problémáink. Van még pár dolog amin dolgozunk, és orvosolnunk is kell ezeket

Van még erre némi idejük a német istálló mérnökeinek, hiszen a Kanadai Nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint szombaton 19:00-tól, a futamot pedig vasárnap 20:00-tól rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik