Forma-1

Hamilton: soha nem voltam még ennyire erős

Lewis Hamilton idei első győzelmét aratta a Monacói Nagydíjon ez pedig jó hatással volt világbajnoki pontjai mellett, az önbizalmára is.

A címvédő pilóta a városi versenyt követően 24 pontra csökkentette hátrányát a pontversenyben csapattársa, Nico Rosberg mögött.

Még mindig alig hiszem el, hogy megvan karrierem 44. futamgyőzelme. Ez egy óriási mérföldkő, amihez nagyon sok mindenki hozzájárult. Szeretném megköszönni a mérnökeimnek, akik kitartottak mellettem a nehéz pillanatokban.

A brit versenyzőnek rendre technikai problémákkal kellett megküzdenie az utóbbi hétvégéken, így pályafutása legrázósabb szezonkezdete után indulhat el felfelé. Jelenleg 82 pontja van, 16-tal előzi a harmadik Daniel Ricciardót. 

Bebizonyítottam, hogy olyan erős vagyok, mint még soha. A szezon további részében is a legjobbamat fogom nyújtani, alig várom a következő fejezetet.

A Száguldó Cirkusz Kanadába érkezik a hétvégén, Hamilton pedig kifejezetten örül ennek:

A montreali pálya mindig is jól feküdt nekem, szeretek ott versenyezni, szóval remélem, hogy most is kiemelkedően teljesítek majd.

Hamilton feltámadása csapatának sem jön rosszul, bár a Mercedes 188 ponttal magasan vezeti a konstruktőrök világbajnokságát. A Red Bull azonban Max Verstappen futamgyőzelme után elkezdte szállítani az eredményeket, emellett a Ferrari is okozhat még idén fejfájást Toto Wolfféknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik