Forma-1

Ferrari: fenyegetéssel teli optimizmus

Az olasz istálló elnöke győzelmet vár a hétvégén.

A Ferrari számára nem úgy alakult az idény eleje, ahogy azt elképzelték. A hétvégi Spanyol GP egyértelmű esélyese is a Mercedes és Nico Rosberg, aki négyből négyet nyert idén, és el is húzott rendesen.

Raikönnen harmadik, Vettel az ötödik helyen áll a bajnokságban, mindketten messze-messze – 57, illetve 67 pont – lemaradva Rosbergtől.

Ettől függetlenül az elnök, Sergio Marchionne kifelé optimista hangot ütött meg, azt mondta, az első európai futam, a Spanyol Nagydíj előtt, hogy győzelmeket vár el a csapattól:

Elégedett vagyok Vettellel és Räikkönennel is és bízom benne, hogy meg tudjuk verni a Mercedest. Eddig mindig balszerencsénk volt, de még sok futam van hátra. Arra számítok, hogy most már győzni fogunk, méghozzá Spanyolországtól kezdve.

– mondta Marchionne az Alfa Romeo Giulia szerdai bemutatóján. Igen ám, de nem árt figyelni az elnök szavainak tartalmára.

Azt mondta, elvárja és nem reméli. Nem győzelmet, hanem győzelmeket mondott. A Ferrari az elmúlt években többször is vezetőcserén esett át, így ezeket az optimistának tűnő szavakat akár figyelmeztetésnek is vehet Maurizio Arrivabene csapatfőnök. Ha nem kezdenek el nyerni, előbb-utóbb ő lesz a felelős.

Mindeközben Fernando Alonso laza gokartozással készül a hétvégi Spanyol Nagydíjra. Ja, neki sansza sincs a győzelemre.

Test again at @circuitomuseofa #bestplaceintheworld 😊😊😊

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által közzétett videó, 2016. Máj 11., 08:53 PDT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik