Forma-1

Nem csak a Vettel-affér miatt cserélte le Kvjatot a Red Bull

A csütörtök bombahíre az volt a Forma-1-ben, hogy Danyiil Kvjat és Max Verstappen helyet cserélnek, az orosz megy vissza a Toro Rossóhoz, a fiatal holland pedig átül a Red Bullba, megkapva ezzel karrierje eddigi legnagyobb lehetőségét. Már a jövő heti Spanyol Nagydíjon is az új felállás lesz.

Kvjat az utóbbi két versenyen hívta fel magára a figyelmet. Előbb Kínában akadt ki rá Sebastian Vettel, igaz, ott az orosznak nem nagyon volt mit tennie. Mindketten dobogón végeztek. Múlt vasárnap Szocsiban már valóban ámokfutást rendezett, kiütötte a versenyből Vettelt, emellett pedig a saját, valamint csapattársa, Daniel Ricciardo versenyét is tönkretette.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Közel sem nyújtja azt a teljesítményt, mint tavaly.

Akkor fej fej mellett haladtak Ricciardóval, most három-öt tizedmásodpercre el van maradva a csapattárstól. Hullámhegyek és hullámvölgyek váltakoznak most nála. A Szocsiban történt baleste is ennek a következménye volt, na, meg annak a belső feszültségnek, amit saját magának generált” – indokolta a döntést Helmut Marko a motorsport-total.com-nak megemlítve: szerencsések, mert megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy szezon közben így cseréljenek pilótát.

Volt a döntésnek azonban egy másik oka is, ami eddig a nagy közvélemény előtt kevésbé volt ismert. Ez a Toro Rosso pilótapárosát érinti: Verstappen és Carlos Sainz Jr. nincsenek túl jóban mostanság, nyugtalanság van a felek között. Ezt a problémát is szeretnék megoldani a Red Bullnál és a fiókcsapatnál.

Hangsúlyozom: nem tettük ki Kvjatot. Ő még mindig a csapat tagja, a Toro Rosso pedig egy jó kis középkategóriás istálló.

Most a két csapatnál megnézik, hogyan működnek a Ricciardo-Verstappan, valamint a Kvjat-Sainz párosok, az így szerzett tapasztalatok pedig még hasznosak lehetnek a jövőre nézve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik