Forma-1

Forma-1: Vettelt bosszúból lökték ki?

Nemzetközi sajtóvisszhang.

A nemzetközi sajtó mindenekelőtt azt taglalta a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíj  másnapján, hogy idei negyedik futamát is megnyerte a világbajnoki pontversenyben élen álló Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája. A svájci, német és osztrák lapok a győztes mellett Sebastian Vettel újabb kiesésével foglalkoztak.

Forma-1 – Orosz Nagydíj, nemzetközi sajtóvisszhang

Anglia:

The Guardian:
“Újabb kettős Mercedes-siker, de ez nem az az olajozott gépezet volt, amely tavaly tarolt. Lewis Hamilton újabb technikai problémái és második helye után az összeesküvés-elméletek gyártói nyomás alá helyezték a csapatot.”

 

The Telegraph:
“Szaporodnak a gyanúsítgatások, miután Hamilton pechsorozata folytatódott, és nem maradt esélye Rosberggel megküzdeni a győzelemért.”

 

The Sun:
“A Mercedes állítása szerint nem szabotálja Hamiltont, miközben Rosberg ismét nyert.”

 

Spanyolország:

Sport:
“Nico szemléltette a W07 fölényét. Az utolsó körben felállított legjobb idejével megalázta a vetélytársakat.”

 

La Vanguardia:
“Rosberg a legnagyobbak közé emelkedhet.”

 

As:
“Rosberg idén mindent visz. Szocsiban megcsinálta az első Grand Slamjét is: végig vezetett, megszerezte az első rajtkockát, övé a leggyorsabb kör, és elsőként ért célba.”

El País:
“Rosberg sokáig Hamilton árnyékában élt, ez a vb azonban csak őróla szól.”

 

Svájc:

Blick:
“Sebastian Vettel újabb drámája – viszlát, vb-cím! Rosberg nyer és nyer. Az első vesztes már meg is van, Vettel keresztet vethet a vb-álmaira.”

 

Tages-Anzeiger:
“Vettel deja vu-je Oroszországban, az ő futama már a harmadik körben véget ért. Kétszer is beleszállt hátulról Danyiil Kvjat, és erősen cenzúrázni kellett utána a rádióüzenetét. Ők ketten ugyanis már két hete, Sanghajban is keresztezték egymás útjait.”

 

Németország:

Süddeutsche Zeitung:
“Vettel tovább botladozott Szocsiban. Miközben Rosberg sorra söpri be a futamgyőzelmeket, a Ferrari elszánt pilótájának minden erejére szüksége van, hogy ne veszítse el a türelmét.”

 

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
“Ütközés következményekkel. Vettel megint összetalálkozott Kvjattal, aki eltakarította őt az útból. Rosberg negyedszer is nyert.”

 

Bild:
“Vettelt bosszúból lökték ki? Már rég lehetett ilyen dühösnek látni a négyszeres világbajnokot. Az ő versenye ezúttal három kanyarig tartott, a felelős Danyiil Kvjat.”

 

Ausztria:

Der Standard:
“Rosberg faképnél hagyta a konkurenciát, és úton van a vb-cím felé.”

 

Kronen Zeitung:
“A 25. kettős Mercedes-siker egyben rekord az F1 történetében, még egy csapat versenyzői sem szereztek ennyi első és második helyet. Rosberg idén negyedszer a dobogó tetején, a tavalyi szezont is beleszámítva pedig már sorozatban hét elsőségnél jár.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik