Forma-1

Hamilton tehetetlennek érzi magát az Orosz Nagydíj előtt

Mint írtunk róla, Lewis Hamiltonnak motorproblémai akadtak a Forma-1 Orosz Nagydíjának időmérőjén, így bár bejutott a Q3-ba, ott már nem tudott a minél jobb rajtpozícióért csatázni, a 10. helyről indul majd a vasárnapi futamon. Az Autosportnak nyilatkozva a brit címvédő azt mondta, nem is tudja pontosan megfogalmazni, mit érez most, de az biztos, hogy nem jó érzés.

Néha előfordul, hogy az ember tehetetlen. Egész hétvégén keményen dolgoztunk a srácokkal, jó is volt a tempónk, erre történik egy ilyen váratlan dolog, ami ellen semmit sem tudsz tenni

– mondta Hamilton.

A brit most abban bízik, hogy megússza incidens nélkül az első köröket, és megkezdheti a felzárkózást. Példaként szolgálhat számára a csapattárs, Nico Rosberg 2014-es bravúrja, a német akkor egy rajt utáni hiba miatt az első körben ki kellett, hogy menjen a bokszba, a mezőny végére került, végül azonban a második lett.

Jelenleg Rosberg vezeti a világbajnoki pontversenyt, 36 ponttal előzi meg Hamiltont. A német ráadásul vasárnap az első helyről indulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik