Forma-1

Forma-1: Rosbergé az első rajtkocka, Hamilton autója megadta magát

Az Orosz Nagydíj időmérőjének első szakaszában túl nagy meglepetés nem ért minket, a Mercedesek diktálták a tempót, a Sauber, a Manor és a Renault pilótái pedig kiestek a Q1 végén a kvalifikációból.

A Q2-ben is a papírforma érvényesült, Lewis Hamilton és a világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg egymással csatázott, mögöttük következett a Ferrari duója, majd a többiek. A hazai közönség legnagyobb örömére Danyiil Kvjat is beverekedte magát a top10-be az utolsó pillanatokban. Daniel Ricciardo Red Bulljáról lerepült a jobboldali visszapillantó tükör, Carlos Sainz, Jenson Button, Nico Hülkenberg, Fernando Alonso, Romain Grosjean és Esteban Gutierrez pedig befejezte az időmérőt, ők estek ki ebben az etapban.

A Q3 egyik legérdekesebb momentuma a kezdés előtt történt, Hamilton kipattant ugyanis az autójából, a Mercedes szerelői pedig komótosan kezdték szétkapni a versenygépet, az erőforrással akadtak problémák. A brit hamar kiszállt a pole-ért folytatott küzdelemből.

Rosbergen volt a sor, hogy bebiztosítsa az első rajtkockát, a német ezt sikerrel végre is hajtotta, igaz egy kanyart elmért az egyik gyors körén, de még ez is belefért. A szezonban másodszor, pályafutása során pedig 24. alkalommal övé a pole.

Hamilton kiesésével, na meg a második leggyorsabb Sebastian Vettel öthelyes rajtbüntetésével még jobban felértékelődött az időmérő harmadik helye, ami lényegében második rajtkockát ért. Két finn, Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen csatázott ennek megszerzéséért, a williamses örülhetett végül.

Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Sergio Pérez, Kvjat, Max Verstappen és Hamilton az első tíz további sorrendje.

Az időmérő eredménye:

https://twitter.com/F1/status/726396589430968321

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik