Forma-1

Mindenki nyugodjon le: 2026-ig biztosan lesz Forma-1-es Magyar Nagydíj

Április közepén fejeződött be a Hungaroring újraaszfaltozása, azon a sajtótájékoztatón Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a Forma-1-es futam megrendezésére immár 2026-ig érvényes szerződés van, de ennek a pénzügyi feltételei a korábbiaknál sokkal jobbak. Ezt a hírt Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogait képviselő gazdasági társaság vezetője is megerősítette az Autosportnak.

Igen, kötöttünk egy új szerződést.

Nagyszerű munkát végeznek, ami jó az országnak, nekünk is. Mindig örömmel megyek Magyarországra, örülök, hogy a sorozat továbbra is marad” – mondta a száguldó cirkusz nagyura.

Sesztákot is idézi a szakportál, aki ismét megerősítette, hogy a 2017-es állami költségvetési tervezetben “jelentős forrás került elkülönítésre” a Hungaroring további fejlesztésére.

A mogyoródi futam 1986 óta szerepel a versenynaptárban. Három évvel ezelőtt is bejelentették a felek a hosszabbítást, akkor 2021-ig, most pedig további öt évvel toldották meg az együttműködési szerződést.

Nyitókép: Eredményhirdetés a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 30. Magyar Nagydíján a mogyoródi Hungaroringen 2015. július 26-án, Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik