Forma-1

F1: Alonso elmondta, miért jobb mindenki másnál

A 34 éves spanyol versenyző számára nem épp a sikerekről szól az elmúlt időszak a Forma-1-ben. A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a ferraris évek után tavaly tért vissza a McLarenhez, ám csak 11 pontot szerzett a gyengécske McLaren-Hondával, idén pedig egy futamot már ki kellett hagynia, mivel az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon volt egy óriási balesete. Az is kisebbfajta csoda, hogy komoly sérülés nélkül megúszta.

Alonsót a Sky Sports faggatta a mostani erőviszonyokról, a rutinos versenyző pedig kerek-perec megmondta: ő a legjobb a mezőnyben. Csak a megfelelő feltételek hiányoznak ahhoz, hogy ezt be is tudja bizonyítani.

Mindig is biztos voltam benne, hogy bárkit le tudok győzni.

Nem azt mondom, hogy én vagyok a leggyorsabb, vagy jobb lennék bárkinél vizes pályán, szárazon, a kvalifikáción, vagy épp a versenyen. De, ha egy időben, ugyanolyan autóban versenyzünk, akkor mindenkit legyőzök. A speciális dolgokban nem vagyok kiemelkedő, de összességében igen” – mondta a Sky Sportsnak Alonso, aki érez még magában annyit, hogy újra világbajnok legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik