Forma-1

Forma-1: SMS-eken múlik az újonc pilóta sorsa

Egy ország tarthatja bent a száguldó cirkuszban.

Február közepén jelentette be a Forma-1-es Manor istálló, hogy az indonéz Rio Haryanto lesz Pascal Wehrlein csapattára, az idén már komoly Mercedes-támogatással szereplő istállónál. Viszont előfordulhat, hogy az újonc pilóta nem marad a szezon végéig. Menesztésének oka viszont viszont nem a teljesítménye lehet, hanem a pénz.

Haryanto az állami tulajdonú olajcég, a Pertamina 10 millió eurós támogatásával került be a királykategóriába, de pozíciója stabilizálásához további 4.2 millió euróra lenne szüksége. Éppen ezért az ország ifjúsági és sportminisztériuma, valamint kommunikációs és információs minisztériuma öt telekommunikációs céggel karöltve a szurkolók segítségével szeretné előteremteni a folytatáshoz elengedhetetlen pénzt – írja a formulaspy.com.

A fiatal versenyző szimpatizánsai a „RIO” szó elküldésével SMS-ben támogathatják kedvencüket. Egy üzenet 5000 indonéz rúpiányi (körülbelül 105 forintnak megfelelő) összeget jelent.  A végösszeg eléréséhez 12,4 millió szöveges üzenetre lenne szükség. Ennek elérése nem lehetetlen, ugyanis az ázsiai országban 250 millió ember él.

Viszont a szurkolóknak sietniük kell, a kezdeményezés csak július 17-ig tart. Amennyiben nem gyűlik össze elég pénz, az könnyen Haryanto versenyzői ülésébe kerülhet. A Manor csapatnál az amerikai Alexander Rossi a tesztpilóta, aki az IndyCar sorozatban versenyez, de készen áll a beugrásra.

Haryanto az idénynyitó ausztrál versenyt nem tudta befejezni, Bahreinben a 17., míg Kínában a 21. lett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik