Forma-1

F1: Rosbergé a pole Kínában, Hamilton mért kör nélkül

Kezdjük a legfontosabbal: Kínában visszatért a régi időmérős rendszer a Forma-1-be, a dögunalmas kieséses kvalifikációs rendszert így elfelejthetjük. Nem pont emiatt, de már a Q1-ben nagy izgalmak voltak.

Előbb az újoncot Pascal Wehrleint tréfálta meg, hogy az esős harmadik szabadedzés után még itt-ott vizes volt a pálya (az időmérőre elállt), megcsúszott a célegyenesben és a szalagkorlátnak csapódott, amiért piros zászlóztak. Ezután az eleve öt rajthelyes büntetéssel sújtott Lewis Hamilton adta fel a küzdelmet mért kör nélkül. Az ERS mondta be az unalmast a Mercedesen.

Ne aggódjatok emiatt, visszavágunk

– mondta szerelőinek Hamilton.

A Q1-ben Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb, Hamilton és Wehrlein mellett Kevin Magnussen, Esteban Gutierrez, Jolyon Palmer és Rio Haryanto esett ki ebben a szakaszban.

Wehrlein balesete:

A Q2-ben már kevesebb volt az akció, Nico Rosberg kiment, futott egy rendkívül gyors kört, amit csak Räikkönen és Sebastian Vettel tudott überelni. Ugyanakkor az etap végén ismét elő kellett venni a piros zászlót,

Nico Hülkenberg autójáról esett le a bal első kerék. A Force Indiát biztosan büntetik, de az is lehet, hogy a pilótát is.

A Hülkenberg-incidens:

Emiatt hamarabb ért véget a Q2, ezért Felipe Massa, Fernando Alonso és Jenson Button lehetett bosszús, nem tudták már beverekedni magukat a legjobb tízbe. Romain Grosjean, Marcus Ericsson és Felipe Nasr esett még ki ekkor.

A Q3-an ismét Rosberg kaparintotta magához a kezdeményezést, de a hétvége addigi leggyorsabbja, Räikkönen ismét beelőzte őt. Mivel visszatértünk a régi verzióhoz, a legvégén dőlt csak el az első rajthely sorsa,

amit végül Nico Rosberg szerzett meg. A szezon során először, pályafutása alatt pedig a 23. alkalommal rajtolhat az élről. Kínában 2012 után másodszor.

Daniel Ricciardo óriásit hajrázott bejött a második helyre. Räikkönen és Vettel hibát hibára halmozott a legvégén, így meg kellett elégedniük a harmadik és a negyedik rajtkockával. Vélhetően nem örültek, az eddigiek alapján sokkal több volt ebben az időmérőben.

Valtteri Bottas, Danyiil Kvjat, Sergio Pérez, Carlos Sainz, Max Verstappen és a korábban kiesett Hülkenberg az első tíz további sorrendje.

Itt a hivatalos végeredmény:

https://twitter.com/F1/status/721254446563516416

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik