Forma-1

Nico Rosberg nem várt előnyhöz jutott

Lewis Hamilton szezonjának motorja “köhögve-pöfögve indul” idén. Ausztráliában és Bahreinben is kikapott csapattársától, az első futamon a második, a másodikon pedig a harmadik helyen végzett.

Ráadásul a világbajnoki címvédő kínai győzelemére sem nagyon érdemes fogadni. A FIA, váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetéssel sújtotta csütörtökön, így, ha a regnáló világbajnok meg is nyeri a szombati időmérő edzést, akkor is csupán a hatodik pozícióból indulhat majd a vasárnapi futamon.

Nemcsak a szezon, hanem a verseny rajtjainak lendületét is nehezen kapja el a brit. Bahreinben nem elég, hogy Nico Rosberg csúnyán állva hagyta, Valtteri Bottas még belé is szállt hátulról az első kanyarban. Szakértők szerint ez okozhatta a sérülést, ami miatt váltócserére kényszerült a Mercedes.

A csapat biztosra ment a cserével, nem akartak problémát a futamon. Racionálisnak tűnik a döntés, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy a Kínai Nagydíjon viszonylag könnyű előzni. Hamiltonnak kell is majd zárkóznia, hiszen ha nem tör majd kellő agresszivitással előre, Rosberg könnyedén behúzhatja ezt a versenyt is. Az pedig már – a tavalyi évet is figyelembe véve – a hatodik győzelme lenne zsinórban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik