Forma-1

Forma-1: kétséges Alonso bahreini indulása

Könnyen lehet, hogy az évad második Forma-1-es futamát az Ausztrál Nagydíjon félelmetes balesetet szenvedő spanyol világbajnok nélkül rendezik meg. Jelenleg pihen.

Két hete hátborzongató ütközés miatt szüneteltették Ausztrál Nagydíjat. A futam 17. körében Fernando Alonso vágott ki Esteban Gutiérrez mellé, de az előzésnél összeakadt a két autó. Alonso McLaren-Hondája ezt követően megpördült a levegőben és óriási erővel csapódott a gumifalba.

Alonso szerencsés volt, kisebb sérülésekkel megúszta a “salto mortalét”. Ellenbe egy ilyen attak után nem lehet vigéckedni. Épp a spanyol pilótával történt meg tavaly, hogy amikor az év eleji barcelonai teszten falnak csapódott, a mostanihoz hasonló fejfájása – akkor amnéziája is volt – miatt a három héttel későbbi idénynyitót orvosai tanácsára kihagyta.

A szabályok szerint az elmúlt a pilótát most is meg kell vizsgálják a FIA orvosai, és csak akkor állhat rajthoz, ha ők is versenyzésre alkalmas állapotban találják. Így biztos, hogy a Bahreini Nagydíjon a tartalék pilótáját, a belga Stoffel Vandoornet teljes rajtkészültségbe helyzete a McLaren-Honda.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik