Forma-1

Alonso: Probálok mindent helyre tenni a testemben

Mint arról korábban beszámoltunk, a kétszeres világbajnok spanyol pilóta félelmetes balesetet szenvedett a Nico Rosberg győzelmével záruló Ausztrál Nagydíjon.

Fernando Alonso saját lábán hagyta el a helyszínt, és az orvosi vizsgálatok során sem állapítottak meg nála komolyabb rendellenességet.

Jól vagyok. Természetesen most próbálok mindent a helyére tenni a testemben. Nagy-nagy ütközés volt. Próbáltam szorongatni Gutierrezt, aminek hatalmas bukás lett a vége. Hálás vagyok, hogy egyre biztonságosabbak az autók és hogy veletek beszélhetek. Ez a legfontosabb most

– nyilatkozott megkönnyebbülve a McLaren pilótája.

Versenybaleset volt. Mindketten harcoltunk de gyakran elfelejtjük, hogy 300 km/h-s sebességnél egy kisebb koccanás is jóval nagyobb lehet. Elkeserítő, hogy nulla ponttal indítottuk a szezont és valószínűleg az erőforrásaink is tönkrementek a baleset miatt

– válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy ki volt a hibás a kis híján tragédiában torkolló karambolnál.

Esteban Gutierrez a történtek után úgy fogalmazott, nagyon aggódott Alonso állapotáért a baleset után.

Szerencsére mindketten jól vagyunk. Nagyon, nagyon ijesztő pillanatok voltak. Amikor belenéztem a tükörbe, megrémültem. Odaszaladtam Alonsóhoz, amilyen gyorsan csak tudtam, és nagy kő esett le a szívemről, mikor megláttam, nem esett baja. Nem sokat beszéltünk, mert sokkoltak a történtek.

(via Autosport)

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik