Forma-1

A világbajnok Michael Schumachernek adta a díját

Miroslav Klose, a német labdarúgó-válogatott támadóját a hét elején különleges megtiszteltetés érte. Megkapta az University of Rome Tor Vergata, a Római Egyetem Etikai Díját. Az elismerésben azok a sportszemélyiségek részesülhetnek akik különleges hűségről, sportszerűségről, a korrektségről és társadalmi elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot pályafutásuk alatt.

A Lazio  37 éves csatára a díj átvételekor tartott beszédében felhívta a figyelmet arra, van egy másik német sportoló, aki Olaszországban nagy név, mégpedig Michael Schumacher és azzal a lendülettel fel is ajánlotta a két éve síbalesetet szenvedő hétszeres világbajnok pilótának a díját – számolt be a dfb.de.

A bild.de a témáról szóló cikkében kiemeli, Klosét és a német nemzeti válogatottat korábban meglátogatta Schumacher. Klose a díjátadó ünnepségen így emlékezett erre:

Ő egy nagyszerű ember. Elég volt, öt perc, hogy beszéljen velünk, és látszott a tekintetéből mennyire nyílt és megértő személyiség. Gyerünk Schumi, ne add fel!

– zárta köszönőbeszédét a focista.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik