Forma-1

Ha Hamilton és Rosberg nem békél meg egymással, akkor egyikük repülni fog

Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg távozhat a Forma-1-es Mercedes istállótól, ha a rossz viszonyuk a csapat teljesítményének rovására megy.

Toto Wolff csapatfőnök a motorsport.com portálnak adott interjúban személyi változásokat helyezett kilátásba, amennyiben a világbajnok brit, illetve a vb-második német pilóta közötti feszültség nem enyhül. Az osztrák sportvezető szerint a konstruktőri aranyérmes csapatuk erősebb, mint valaha, ugyanakkor

legfőbb gyengesége a két versenyző rossz viszonya.

Hozzátette: nem elfogadható, hogy folyamatosan nehézségek vetődnek fel, amikor egyikük veszít, ráadásul már az istálló többi tagjával sem tudnak az elvárható mértékben együttműködni.

Minden vasárnap megküzdünk a győzelemért, de az egyik pilótánk mindig ideges, ez pedig átragad a csapatra is. Ennek véget kell vetni!

A csapatfőnök az évadzáró Abu-Dzabi Nagydíjon történtekre is reagált. Rosberg rajt-cél győzelmet aratott, Hamilton viszont kritizálta a gumiválasztással, valamint a motorbeállításokkal kapcsolatos döntéseket, majd gúnyosan nyilatkozott német csapattársáról. Wolff tisztában van vele, hogy mindkét versenyzőt első számúként kell kezelniük, ugyanakkor nem tagadja: nem szerencsés, ami ebben a szezonban kettejük között történt:

Három évvel ezelőtt tudatos döntés volt, hogy a csapat minél jobb eredményeinek érdekében egyenrangúként kezeljük őket, de most megvizsgáljuk, hogy tényleg ez e a legjobb felállás, mert a személyiséget a siker egyik legfontosabb összetevőjének tartjuk.

Hangsúlyozta: a kulisszák mögött sokat beszélgetnek és dolgoznak a feszültségek enyhítésén, de ha úgy érzik, egyikük nem illeszkedik az istálló szellemiségébe és filozófiájába, Hamilton és Rosberg közül valamelyiknek távoznia kell.

Fontos, hogy tehetséges és gyors pilóták üljenek az autóinkban, de számunkra az is fontos, hogy kedves srácokkal dolgozhassunk.

Rosberg szerződése még egy évig érvényes és valószínűleg hosszabbítási opciót is tartalmaz. Hamilton az idei évad előtt hosszabbította meg három évvel a megállapodását, de Wolff elmondása szerint ez nem lenne akadálya annak, hogy megváljanak egyiküktől, amennyiben nem javul a kapcsolatuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik