Forma-1

Raikkönen: Nincs mit megbeszélnünk Valtterivel

A Ferrari pilótája szerint egy büntetés sem változtatna a helyzeten.

A vasárnapi Forma-1-es Mexikói Nagydíjon ismét összeakadt egymással a mezőny két finn versenyzője, Kimi Raikkönen és Valtteri Bottas. Először Oroszországban csapott össze a két pilóta, akkor az utolsó körben ütötték ki egymást a harmadik helyért küzdve. Mexikóban a Ferrari pilótája húzta a rövidebbet, kénytelen volt feladni a versenyt.

Az autosport.com írásából kiderül, hogy Raikkönen feleslegesnek tarja, hogy bármit is megbeszéljenek. Szerinte ha Bottas ettől most jobban érzi magát, az jó neki.

Nem hiszem, hogy változtatna vagy segítene bármin is, ha beszélnénk. Abban a kanyarban nincs sok hely, csak akkor, ha a kerékvető belső oldalán megy át, aki belül jön. Necces volt, ha megkérdezik Bottast, biztosan engem hibáztat. Nyilván csúszott az út, leblokkoltak a kerekei, de nekem be kellett kanyarodnom, nem mehetek egyenesen tovább. Felesleges ezen rágódni, ha valakit megbüntetnek, min változtat, kin segít? Nincs bajom senkivel, ha Valtteri ettől boldog, jó neki.

A Williams versenyzője sem hagyta szó nélkül a dolgot: “Kár, hogy így ért véget a manőver, de ez a versenyzés. Nagy ütközés volt, balszerencse, hogy már megint mi találkoztunk. Nincs miről beszélnünk, keményen versenyeztünk, ez benne van. Normális esetben ilyenkor van hely két autónak, de nem fogok visszavenni, ha pozícióért csatázunk. Azt hittem, van esélyem ott előzni, de ez lett a vége. Nem volt helyem, nem tudtam hova menni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik