Forma-1

F1: Jelentős sportautós múlttal rendelkező márka érkezhet

Komoly szponzor is jöhet az istállóhoz.

Az autosport.com arról számolt be, hogy a Forma-1-ben gyér, a sportautózás terén jelentős múlttal rendelkező Aston Martin csatlakozik a száguldó cirkuszhoz. A gyártó a Force India oldalán érkezhet a sorozatba a jövő évtől. Az is növelheti az esélyeiket, hogy a a Mercedes öt százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az Aston Martinban. A német gyártó pedig hét év látja el erőforrásokkal a Force Indiát.

A szaklap már azt is tudni véli, hogy a Johnnie Walker névadó szponzorként érkezik a silverstone-i alakulathoz. A gárda tulajdonosa, Vijay Mallya sejtelmesen a következőt nyilatkozta:

Ha holnap valaki odajön hozzám, és komoly összeget ajánl a névadói titulusért cserébe, egyből nevet váltanék. Ha érkezik hozzánk egy márka, és meg kellene változtatnunk a csapat nevét, akkor meg kell nézni, hogyan fogja ez átalakítani a csapat profilját. Egyelőre még korai erről beszélni, de folyamatban vannak a tárgyalások. Még semmi sincs eldöntve, nem is szeretek előre inni a medve bőrére.

A Force India egyik sajtómunkatársa hozzátette, hogy folyamatosan tárgyalásban vannak jelenlegi és esetleges új partnereikkel a 2016-os szezonnal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik