Forma-1

Hamilton: A sikert nem lehet megunni

A világbajnoki címét megvédő klasszis versenyző egyelőre nem foglalkozik a négyszeres bajnok Alain Prost vagy az ötszörös Juan Manuel Fangio eredményeivel.

A brit versenyzőről gyakran emlegették, hogy a néhai Ayrton Sennához hasonlóan háromszoros világbajnok szeretne lenni. Gyerekkori álma vasárnap, az Egyesült Államok Nagydíjának megnyerésével teljesült, de állítása szerint a motiváltsággal ezután sem lesz problémája.

Ez nagyon egyszerű dolog, hiszen így születtem, tehát az inspiráció nálam sohasem múlik el. Tényleg nem érzem, hogy aggódnom kellene emiatt

– nyilatkozta győzelme megünneplése után Hamilton.

A sikert nem lehet megunni, ezért nem kell keresgélnem a motivációt, minden versenyt szeretnék megnyerni, amelyen elindulok.

A Senna-féle triplázásról elárulta: számára ez a Mount Everest megmászásához hasonló jelentőségű eredmény, hiszen ennél magasabb csúcs nem létezik a szakágban.

Niki Lauda mesélt arról a napról, amikor már nem élvezte többé a versenyzést. Amíg velem nem történik meg ugyanez, természetesen folytatom. A mostani szezonban például úgy éreztem magam, mint a kezdetekben, úgyhogy teljes erőbedobással csinálom tovább. Sennához hasonlóan háromszoros világbajnok vagyok, de egyelőre nem a többiek – például a négyszeres Alain Prost vagy az ötszörös Juan Manuel Fangio – eredményeire koncentrálok. Megyek tovább a saját utamon és majd meglátjuk, milyen messzire jutok el

– fejtegette Hamilton.

A Mercedes Forma-1-es csapatának – ügyvezetői jogkörrel egyébként nem rendelkező – elnökeként is dolgozó Lauda úgy fogalmazott: a 30 éves pilóta esetében látja a további fejlődés lehetőségét.

Idén is jobban teljesített, mint tavaly. Ha nem lenne gyorsabb évről évre, nem tudna világbajnokságot nyerni

mondta a 66 éves osztrák, aki 2012-ben meggyőzte Hamiltont, hogy hagyja el a McLaren istállót és szerződjön a Mercedeshez.

Toto Wolff csapatfőnök azt mondta: amennyiben a vb-címvédő jövőre is versenyképes autót kap, további győzelmekre lesz képes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik