Forma-1

F1: Hamilton odadobott egy sapkát Rosbergnek – nem kellett volna

Az Amerikai Nagydíj után egyértelművé vált, hogy óriási a feszültség a Mercedes két versenyzője között.

Az időjárás miatt érdekesen alakult a Forma-1 Amerikai Nagydíjának hétvégéje, azonban a törölt szabadedzés, valamint az elnapolt, majd lerövidített időmérőért mindenkit kárpótolt maga a futam. Az eseménydús verseny hajrájában Lewis Hamilton kihasználta csapattársa, Nico Rosberg hibáját, így elsőként hozta be a Mercedest a célba. Mivel Rosberget már nem tudta megelőzni Sebastian Vettel, így a brit nem csak az Amerikai Nagydíjat nyerte meg, hanem a világbajnoki címet is – pályafutása során harmadszor.

A futam leintése után, de még a díjátadó előtt találkoztak egymással a dobogósok, Rosberg és Hamilton pedig szolgáltatott beszédtémát bőven. A német versenyző visszafogottan gratulált csapattársának, majd csalódottan lerogyott az egyik székbe. Ott ücsörgött kissé összezuhanva, amikor a brit odadobta neki a második helyezettnek járó sapkát. Rosbergnek láthatóan ez nem esett jól, azzal a lendülettel vissza is dobta a friss világbajnoknak a fejfedőt – tapintani lehetett kettejük között a feszültséget.

Rosberg aztán a dobogón is elég fancsali képet vágott, majd mikor elkezdődött a pezsgőzés, akkor meghúzódott a háttérben csípőre tett kézzel.

A német pilóta a futamot követő sajtótájékoztatón felhánytorgatta a verseny legelejét, amikor az első kanyarban összeértek Hamiltonnal:

Ki akart vezetni a pályáról, de nem hagytam magam, mert én voltam előrébb, nekem volt jogom ott lenni. Ekkor belém jött. Ezzel átlépte a határt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik