Forma-1

F1: Távozik a McLaren dán tehetsége

kevin magnussen (kevin magnussen)
kevin magnussen (kevin magnussen)
Három csapatnál lehet esélye pilótaülést kapni a 23 éves versenyzőnek.

Kevin Magnussen 2014-ben mutatkozott be a Forma-1-ben. A McLaren istálló pilótájaként egy szezont végig versenyzett a sorozatban, a jelenleg is zajló idényben pedig a szezonnyitón állt rajthoz Fernando Alonso teszten szerzett sérülése miatt.

Az autosport.com arról számolt be, hogy a fiatal dán pilóta úgy döntött, a szezon végeztével távozik az istállótól. A versenyző abban reménykedik, hogy egy másik csapatnál pilótaülést kaphat. A 23 éves fiatalembert három csapattal is szóba hozták.

A jövőre érkező Haas istállónál Romain Grosjean helye már biztos, Mexikóban pedig Esteban Gutierrez megszerzését is bejelentheti az amerikai csapat. A Lotus éppen a francia távozása miatt kiadó még egy hely Pastor Maldonado mellett.

A Manor is képbe jöhet, bár a jövőre Mercedes motorral induló alakulat megtarthatja a Will Stevens, Alexander Rossi duót. Sőt, a németek szerepvállalása miatt akár a DTM-ben vitézkedő Pascal Wehrlein is szerepet kaphat a kiscsapatnál.

Magnussen számára nem lesz könnyű helyet szorítani bármelyik istállónál is, az szinte biztos, hogy az ő helyét a GP2 idei bajnoka, Stoffel Vandoorne veszi át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik