Forma-1

F1: Alonsót csúnyán megbüntették

Ha eddig nem lett volna elég nagy vesszőfutás a McLaren idei szezonja, most ismét rossz hírekkel kell szembenéznie a csapatnak - értesült az Autosport.

Az idén bevezetett új szabályoknak megfelelően minden istálló, így a Honda is 32 “zsetonnal” rendelkezett, akik ebből már 28-at felhasználtak. A hétvégi Orosz Nagydíj előtt bevetették a maradék négyet is az erőforrásai fejlesztésére.

Mivel az energia-visszanyerő rendszerből és a turbóból már a korlátozás fölötti mennyiséget szereltek be az autóikba, így  25 helyes rajtbüntetésre számíthatnak, így biztos, hogy Szocsiban az utolsó pozícióból rajtol majd Alonso.

Meglehet azonban, a spanyol pilóta örömmel veszi a “büntit”, mert abban bízik, hogy az újítás beválik, így a hátralévő öt futamon már értékelhetőbb lesz a Hondák eredménye, mint eddig. Ráadásul az új fejlesztésű hajtóművet csak a spanyol fogja megkapni, mert bármennyire igyekezett a Honda határidőre legyártani az alkatrészeket, nem sikerült nekik. Nem várnak nagy eredményeket Sochiban, ellenben bizakodóak az azutáni austini versennyel kapcsolatban, ott akár pontokat is szerezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik