Forma-1

F1: óriási ellenfelet kap a Ferrari és a Mercedes

Az új csapat főszponzora a Red Bull lesz, így mégis bent maradna a sportágban, míg az Audi lesz a motorszállító.

A Sport Bild után már a Gazetta dello Sport is kész tényként közli, hogy az Audi-Volkswagen cégcsoport – bármennyire tagadták is anno– 2018-tól a Forma 1-es mezőny tagja lehet, anyacégével a Volkswagennel együtt. Így van okunk azt gondolni, hogy valóban igaz a hír, a Forma-1 mezőnye végre új, hatalmas lehetőségekkel, jelentős autóverseny tapasztalatokkal bíró motorszállítóval bővül.

A szingapúri nagydíj alatt Eddie Jordan volt F1-es pilóta szellőztette meg, hogy a wolfsburgi cégóriás nagyon közel van a megállapodáshoz. A cikk említi, hogy az F1-es mezőny legmorcosabb tagjának, a mostanában többször is kiválással fenyegetőző Red Bull-nak, valamint fiókcsapata részvényeinek több, mint ötven százalékát felvásárolná a cégóriás, így többségi tulajdonba kerülnének.

Europress
Úgy hírlik, az AUDI visszalép a német túraautó-bajnokságtól és a Le Mans-i 24 órás viadaltól is a Forma-1 érdekében Fotó: uropress

Az új csapat főszponzora a Red Bull lesz, így mégis bent maradna a sportágban, míg az Audi lesz a motorszállító. A két cégóriás kapcsolata nem új, hisz a DTM-ben Audi Sport Team néven és a Rally versenyeken is egymással karöltve versenyeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik