Forma-1

Közel 200 ezren voltak a Hungaroringen

magyar nagydíj (Array)
magyar nagydíj (Array)

A négy nap alatt 186 ezer néző látogatott ki a Hungaroringre, a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjra, amely Gyulay Zsolt, a létesítményt üzemeltető cég elnök-vezérigazgatója szerint a vártnál is jobban sikerült.

Fotó: MTI

A Hungaroring Sport Zrt. vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta, tavaly sportszakmai szempontból a szezon legjobb futama volt a mogyoródi, de idén azt is sikerült felülmúlni.

“Az F1-nek éppen ilyen elképesztően izgalmas hétvégékre van szüksége, hogy ne lehessen azt mondani, a száguldó cirkusz válságban van” – jelentette ki Gyulay Zsolt, aki a nézőszámról azt mondta, a tavalyihoz képest 10 százalékos növekedést tapasztaltak, az időjárással pedig szerencséjük volt, mert a péntek-szombati hőség vasárnapra jelentősen enyhült.

Szijjártó (balra) és Gyulay a Hungaroringen
Fotó: MTI

Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett rá, hogy a Hungaroring 2021-ig érvényes szerződésének 2026-ig tervezett meghosszabbításáról Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter, valamint vasárnap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is egyeztetett a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal, de a tárgyalások folytatásáig mindkét félnek mérlegelnie kell.

“Az biztos, hogy gazdasági szempontból nem járunk rosszul” – mondta Gyulay Zsolt, hozzátéve, az évből 210-220 napot hasznosít a Hungaroring. A következő komoly rendezvény a szeptember elején sorra kerülő kamion Európa-bajnoki forduló lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik