Forma-1

Meghalt Jules Bianchi

jules bianchi (Array)
jules bianchi (Array)

A francia Forma 1-es pilóta 9 hónappal azután vesztette életét, hogy 2014-ben súlyos fejsérüléseket szenvedett a Japán Nagydíjon.

“Jules utolsó leheletéig harcolt, mint mindig, de ma a csatája véget ért” – közölte a család szavait a BBC

Fotó: Europress fotóügynökség

A 25 éves sportoló a suzukai futamon történt baleset után kilenc hónapig feküdt kómában, édesapja néhány napja nyilatkozott a sajtónak, szavai alapján világossá vált, hogy nagyon kevés az esély Bianchi felépülésére. Jules Bianchi szülei otthonához közel, egy nizzai kórházban kórházban halt meg.

Bianchi-t november közepéig a jokkaicsi Mei kórház intenzív osztályán ápolták, majd miután képessé vált az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Bianchit megműtötték, majd kómába esett. A vizsgálatok szerint a versenyzőnek úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, gyakorta maradandó károsodással élnek tovább.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megállapította, hogy a Forma-1-es Marussia istálló francia pilótája a sárga zászlós jelzés ellenére nem lassított megfelelő mértékben, amikor súlyos balesetet szenvedett a finis előtt kilenc körrel. A 25 éves versenyző óránkénti 126 kilométeres sebességgel csapódott neki autójával a német Adrian Sutil (Sauber) versenygépét mentő darunak. 

A legendás háromszoros világbajnok brazil Ayrton Senna 1994-es halála óta ez volt a legsúlyosabb, sérüléssel járó baleset a Forma-1-ben.

A Marussia – jelenlegi nevén Manor – közlése szerint csapatuk összetört a hír hallatán.

Haláláról családja értesítette szombaton a nyilvánosságot a pilóta rajongói által látogatott Facebook-oldalon közzétett közleményben.

A Statement from the Bianchi FamilyNice, FranceSaturday 18 July 201502.45hrs France 01.45hrs UKIt is with deep…

Posted by Jules Bianchi Official on 2015. július 17.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik