Forma-1

Katar megveheti a Forma-1-et

Bernie-Ecclestone(430x286)(1).jpg (Array)
Bernie-Ecclestone(430x286)(1).jpg (Array)

Az NFL-ben szereplő Miami Dolphins tulajdonosa, a 75 éves Stephen Ross vezeti azt a befektetőcsoportot, amely a katari állami befektetési alap támogatásával felvásárolná a száguldó cirkuszt.

Mindenzt nem egy bulvárlap, hanem a tekintélyes gazdasági napilap, a Financial Times szellőztette meg. Az amerikai RSE Ventures befektetőcsoport, amely a Maimi Dolphins NFL-csapat révén már érdekelt a sportban, első lépésként 7-8 milliárd dollárért vásárolná meg a jelenlegi tulajdonostól, a CVC Capital Partnerstől az F1 35,5 százalékát.

A lap szerint a Stephen Ross által vezetett amerikai cégcsoport mögött az a katari állami befektetési alap áll, amely sok más mellett a 2022-es labdarúgó világbajnokság finanszírozásáért is felelős. Az üzlet épp azt követően gyorsult fel, hogy a május végén kirobbant FIFA korrupviós botrány miatt lemondott Sepp Blatter elnök és veszélybe került a világbajnokság rendezése.

A gazdasági lap azt is a leendő üzletre utaló jelnek tekinti, hogy míg eddig a jogtulajdonos Bernie Ecclestone is szidta a jelenlegi sorozatot, az Osztrák Nagydíj hétvégéjén már felettéb dícsérte az F1 jelenlegi helyzetét.

A katari állami befektetési alap mindenhol a világon keresi a biztos hozammal kecsegtető üzleti lehetőségeket. Nemrég Budapesten is kötöttek egy milliárdos üzletet – igaz csak forintban -, amikor egy milliárdért megvásárolták az Andrássy út 114. alatt található egykori Köztársasági Őrezred villát – nagykövetségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik