Forma-1

Hazavágta a Ferrarit az olaszok reménysége

antonio fuoco (Array)
antonio fuoco (Array)

A 19 éves Antonio Fuoco a falban kötött ki a spielbergi teszten.

Az Osztrák Nagydíj után a csapatok évközi tesztet tartanak Spielbergben, a Red Bull Ringen. A Ferrari kedden a saját nevelésű olasz tehetségnek, Antonio Fuocónak adott lehetőséget a bizonyításra, hogy karrierje során először ülhessen F1-es autó volánja mögé.

A fiatal pilóta ment is 71 kört az autóval, majd elvétette az egyik kanyart és a gumifalban kötött ki, összetörve a tűzpiros gépet, így nem is tudta folytatni a gyakorlást.

 Fotó: Twitter

Fuocóval egyébként a Sport24 még tavaly találkozott Monzában, akkor kollégánkat játszi könnyedséggel győzte le gokartban.

„Sajnos hibáztam az egyes kanyarban. Elveszítettem az autó hátulját, és már képtelen voltam visszahozni, így a gumifalnak csapódtam. Egy másik kanyarban talán megfoghattam volna a kocsit, de ez a tapasztalat segít nekem majd, amikor legközelebb autóba ülök. Addig remek munkát végeztem. Minden egyes alkalommal, amikor kimentem, egyre keményebben nyomtam. Óriási érzés, azzal, hogy tesztelhettem a Ferrari Forma–1-es autóját, egy gyerekkori álmom valósult meg. De most már ennél többre vágyom! A hibának nem volt semmi köze ahhoz, hogy nehéz lett volna vezetni az autót. Azonnal jól éreztem magam benne, már az első pár etap során”idézi a Telesport Fuoco interjúját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik