Forma-1

Alonso: Nagyon ijesztő volt a baleset

kimi raikkönen, fernando alonso (Array)
kimi raikkönen, fernando alonso (Array)

A versenybírák kivizsgálták a vasárnapi esetet, de nem büntettek meg senkit.

Ahogyan arról beszámoltunk, vasárnap félelmetes balesettel kezdődött a Forma-1 Osztrák Nagydíja, Kimi Räikkönen veszítette el autója felett az irányítást és Fernando Alonsót is kiütötte a versenyből, mindketten a szalagkorlátban kötöttek ki. Szerencsére mindkét versenyző megúszta sérülés nélkül.

„Rosszkor voltam a rossz helyen. Furcsa baleset volt, mert nagyjából ötödik sebességben veszíthette el a kontrollt az autója felett. Természetesen nagyon ijesztő volt. Elsőre fel sem fogtam mi történt, csak az eget láttam magam előtt, aztán mikor megálltunk, akkor vettem észre, hogy konkrétan Kimi autóján vagyok. Gyorsan kiugrottam a kocsiból és megnéztem, hogy jól van-e” – idézte fel a történteket Alonso az autosport.com-on.

Íme, a balesetről készült felvétel még egyszer:

Räikkönen a tőle megszokott módon nem eresztette bő lére a személyes beszámolót:

„Kipörgött a kerekem, aztán erősen balra húzott az autó, ami furcsa volt, így nem is nagyon tudom megmondani mi történt.”

Jenson Button azt mondta, kívülről nézve félelmetes volt a baleset:

„Az ember sosem akarja azt látni, hogy két autó egymáson van. Örülök neki, hogy mindketten a saját lábukon hagyták el a helyszínt” – emlékezett vissza a brit.

A stewardok a futam után kivizsgálták a történteket, de úgy ítélték meg senki sem vétkes, így nem osztottak ki büntetést.

A futamot a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg nyerte meg, aki a rajt után egyből leelőzte csapattársát, Lewis Hamiltont és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A dobogó legalsó fokára a brazil Felipe Massa állhatott fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik