Forma-1

Hamilton nyert, de Vettel csinálta a show-t

Lewis Hamilton (Array)
Lewis Hamilton (Array)

A Mercedes brit versenyzője első lett a Kanadai Nagydíjon, Nico Rosberg és Valtteri Bottas állhatott még fel a dobogóra. Sebastian Vettel a 18. helyről indulva ért be ötödikként a célba.

A Mercedesek kisajátították az első két helyet a Forma-1 Kanadai Nagydíjának rajtrácsán, Lewis Hamilton kaparintotta meg a pole-t, mögüle Nico Rosberg várta a kezdést, a harmadik pedig Kimi Räikkönen volt. Több nagyágyú, így Fernando Alonso, Felipe Massa, Sebastian Vettel vagy épp Jenson Button a mezőny második feléből kezdte a versenyt.

A rajt után az élen nem változott a sorrend, Hamilton nem engedte ki a kezéből az első helyet, majd körről körre dolgozott ki magabiztos előnyt Rosberggel szemben, akit Räikkönen követett tisztes távolságból. Mindeközben Massa szállította az előzéseket, miután üldözőbe vette az élbolyt, míg a 21. körben láthattunk egy Vettel-Alonso csatát – a 15. hely reményében.


A rajt utáni pillanatok, Vettel még igen hátul volt
Fotó: Europress Fotóügynökség

A 28. körben Räikkönen pördült meg az egyik kanyarban, miután friss gumikon visszatért a pályára, egy pillanatra menetiránnyal szembe fordult, de uralni tudta a helyzetet. Ugyanakkor ennek következtében megelőzte őt Valtteri Bottas.

A 44. körig kellett várni az újabb izgalmakra, Vettel és Nico Hülkenberg csatázott egy kanyarban, utóbbi pedig megpördült. Közben Vettel szép lassan egyre feljebb kapaszkodott, az 56. körben pedig megelőzte Pastor Maldonadót, a négyszeres világbajnok ezzel már az ötödik volt.

A hajrában Hamiltonnak az üzemanyag miatt kellett csak aggódnia, de nem forgott veszélyben a győzelme. Idén negyedik alkalommal nyert futamot. Rosberg és Bottas állhatott még fel a dobogóra.

A Ferrari negyedik és ötödik helyet szerzett Räikkönen és Vettel sorrendben. Massa, Maldonado, Hülkenberg, Danyiil Kvjat, Romain Grosjean fért még be az első tízbe.

Daniel Ricciardo csak a 13. lett, a McLaren versenyzői pedig idő előtt befejezték a versenyt.

Végeredmény – Kanadai Nagydíj

1. Lewis Hamilton           Mercedes
2. Nico Rosberg                Mercedes
3. Valtteri Bottas             Williams/Mercedes
4. Kimi Raikkonen           Ferrari
5. Sebastian Vettel         Ferrari
6.Felipe Massa Williams/Mercedes
7. Pastor Maldonado     Lotus/Mercedes
8. Nico Hulkenberg         Force India/Mercedes
9. Daniil Kvyat   Red Bull/Renault
10. Romain Grosjean     Lotus/Mercedes
11. Sergio Perez               Force India/Mercedes
12. Carlos Sainz Toro Rosso/Renault
13. Daniel Ricciardo        Red Bull/Renault
14. Marcus Ericsson        Sauber/Ferrari
15. Max Verstappen      Toro Rosso/Renault
16. Felipe Nasr  Sauber/Ferrari
17. Will Stevens               Marussia/Ferrari

Kiesett: Roberto Merhi, Jenson Button, Fernando Alonso

Ajánlott videó

Olvasói sztorik