Forma-1

Az eső tönkrevágta a második monacói szabadedzést

Lewis Hamilton (Array)
Lewis Hamilton (Array)

A Mercedes kisajátította az első két helyet: Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, Nico Rosberg a második lett. A tréning közben eleredt az eső és mivel szombatra napos időt jósolnak a meterológusok, a versenyzők csak kevés időt töltöttek a pályán.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Monacói Nagydíj csütörtöki első szabadedzésén nem a nagymenők szolgáltatták a beszédtémát, hanem az ifjú titán Max Verstappen, aki nagy meglepetésre tartani tudta a lépést a tréningen leggyorsabb Lewis Hamiltonnal.

Úgy tűnik, az izgalmak inkább délelőtt voltak, az eső miatt ugyanis a pilóták többnyire a garázsban dekkoltak a második szabadedzésen, mivel a meterológusok napos időt jósolnak szombatra. Negyedórája körözgettek a versenyzők, amikor Roberto Merhi veszítette el autója felett az irányítást és csúszott bele a szalagkorlátba, amíg elszállították az autóját, addig állt a tréning.


Lewis Hamilton egyelőre magabiztosan hozza a kötelezőt
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Pár perc után ismét szabad volt a pálya, ekkor jött azonban az eső, így érdemi dolgok nem nagyon történtek. A hajrában egyre többen kimerészkedtek az aszfaltcsíkra, de a korábbi időkön természetesen nem tudott javítani senki.

A második szabadedzést is Hamilton nyerte meg, Nico Rosberg és Sebastian Vettel fért még fel a képzeletbeli dobogóra, Kimi Räikkönen pedig a negyedik lett. Verstappen ezúttal a hetedik legjobb időt autózta.

Eredmények – 2. szabadedzés (az élboly)

1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:17.192 perc
2. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:17.932
3. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:18.295
4. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 1:18.543
5. Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull) 1:18.548
6. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso) 1:18.659

Ajánlott videó

Olvasói sztorik