Forma-1

Forma-1: autóverseny helyett szieszta

Nico Rosberg (Array)
Nico Rosberg (Array)

A Mercedes ismét bebizonyította, hogy jóval a Ferrari előtt jár. Nemzetközi sajtóvisszhang.

A nemzetközi sajtó egyöntetűen Nico Rosberget dicséri, miután a Mercedes német pilótája a rajttól a célig vezetve megnyerte a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, ezzel közelebb került az összetettben élen álló csapattársához, a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonhoz.


A Spanyol Nagydíjon Rosberg kezében volt a karmesteri pálca
Fotó: Europress Fotóügynökség

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: “Rosberg mesteri, a Mercedes harmadszor aratott kettős sikert a szezonban. A nagyszerű Vettel a Ferrari rossz boxstratégiája miatt lett csak harmadik, de az utóbbi öt futamon negyedszer állt dobogóra. Még nem ez volt a várva várt fordulat, a Ferraritól már mindenki többet remél.”

Tuttosport: “Hideg zuhany a Ferrarinak, Vettel messze elmaradt a Mercedesek mögött. A német nem tudta tartani a lépést Hamiltonnal. Egyelőre elmaradt a nagy ugrás. Rosberg egy csapásra megváltoztatta a szezon kilátásait: félretette kétségeit, nagyszerűen versenyzett, és learatta munkája gyümölcsét. Sikerével jelezte csapatának és az egész F1-nek, hogy Hamilton menetelése ellenére még él.”

Corriere dello Sport: “Rosberg újra kivirágzott, tökéletes versenyzése megoldhatatlan feladat elé állította Hamiltont. Vettel a dobogón, de messze lemaradva. A Ferrari továbbra is a második legjobb, de fogytán az idő.”

Anglia:

Telegraph: “Ez inkább vasárnapi szieszta volt, mint autóverseny. Hamilton rosszul kezdett, Rosberg pedig célba robogott.”

Independent: “Az újabb kettős Mercedes-siker megsemmisítő csapás volt a Ferrarinak, amely abban a hitben érkezett Barcelonába, hogy felveheti a versenyt az ezüst nyilakkal. Rosberg újra erőre kapott, míg Hamilton a rossz rajt után végig a kárelhárítással volt elfoglalva.”
    
Guardian: “Le a kalappal Rosberg előtt. Nagy nyomás alatt, de remekül versenyzett. Ha ezúttal sem nyer, akkor alighanem búcsút inthetett volna vb-álmainak.”

Németország:

Bild: “Yes, Baby! Rosberg első sikere +hármasban+. Felesége, a hetedik hónapban lévő Vivian szerint a kislányuk rugdalózott a futam alatt a hasában.”

Süddeutsche Zeitung: “Rosberg tavaszi frissességgel száguldott, és idén először győzte le csapattársát. Vettelnek el kellett ismernie, hogy a megújult Ferrari sem képes többre.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Barcelona után Rosberg már felfegyverzettnek érezheti magát Hamilton ellen. Úgy tűnik, a vörös veszély elmúlt, a fejlesztési versenyben a Ferrari egyelőre vesztésre áll.”

Spanyolország:

El País: “Aki le akarja győzni a mostani formájában lévő Hamiltont, annak tökéletes futamot kell mennie. Rosbergnek sikerült.”

El Periodico: “Rosberg megtalálta az utat vissza a csúcs felé. A német pilóta kénye-kedve szerint uralta a Spanyol Nagydíjat, míg Hamilton mögötte Vettellel bajlódott.”

Marca: “Rosberg kihasználta az esélyét Barcelonában, és ismét versenyben van a vb-címért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik