Forma-1

Állítólag Hamilton földönkívüli

Lauda és Hamilton (Array)
Lauda és Hamilton (Array)

Legalábbis Niki Lauda, a Forma-1-es Mercedes istálló ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke így látja.

A 30 éves, kétszeres vb-győztesnek az év végén jár le a szerződése a Mercedesnél, de Lauda arra számít, hogy a következő három hétben megegyezés születik a hosszabbításról. “A május 24-i Monacói Nagydíjon, vagy még azelőtt lesz mit bejelentenünk” – nyilatkozta az osztrák szakember, majd dicsérte az első négy futamból háromszor győztes Hamiltont, aki 27 pontos előnnyel vezeti a pontversenyt csapattársa, a német Nico Rosberg előtt.

 

A képet alaposabban szemlélve felmerült bennünk, lehet hogy épp az állítás ellenkezője az igaz?
Fotó: europress 

“Előfordul, hogy egy pilótának olyan sorozata van, amelyben mindig minden tökéletesen alakul. Ugyanakkor látni kell, Lewis földöntúli módon vezet az idén, egyáltalán nem hibázik, és jelenleg olyan köridőket fut, amilyeneket senki más a mezőnyben” – mondta Lauda.

A versenyzőként háromszoros világbajnok szakember kitért rá, hogy legnagyobb riválisuk, a Ferrari motorerőben és az autó tervezésében is sokat fejlődött, s úgy véli, az elmúlt esztendőben megszokott “paradicsomi állapot”, amikor a Mercedes 19-ből 16 futamon diadalmaskodott, elmúlt.

Az idei vb következő futamát, a Spanyol Nagydíjat vasárnap rendezik a Barcelona mellett elhelyezkedő Circuit de Catalunyán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik