Forma-1

F1: íme a világ legdrágább stiklije

Bernie Ecclestone ellen korrupció vádjával Münchenben indított perben a védelem, az ügyészség és a bíróság is megállapodott, 100 millió dollár megfizetése ellenében meg kell szüntetni az eljárást.

Mindezt a vádhatóság képviselője közölte kedden. Christian Weiss ügyész a keddi tárgyalási nap megkezdése előtt Münchenben adott nyilatkozatában kiemelte: a vádlott magas életkora, az eljárás várható elhúzódása és egy sor további körülmény is azt a megoldást indokolja, hogy Bernie Ecclestone fizessen, és cserében zárják le pert.

Ebben az esetben a brit üzletember büntetlen maradna és folytathatná a munkát a Forma-1 élén. 

A bíróság részéről Peter Noll elmondta: a bíróság elfogadta a védelem és az ügyészség közös javaslatát, és ítéletethozatal nélkül megszünteti a megvesztegetés és hűtlen kezelésre felbujtás vádjával kezdeményezett eljárást.

A brit üzletember a német jogtörténetben rekordnak számító 100 millió dollár megfizetése révén büntetlen előéletű marad és folytathatja a munkát a Forma-1 élén.

BBC honlapja tavaly júliusban arról számolt be, hogy Bernie Ecclestone-t a müncheni ügyészség hivatalosan is vesztegetéssel vádolta. 44 millió dollár kenőpénzről – ekkora “Nokiás doboz” már nincs is… – és kétéves nyomozással alátámasztott megalapozottnak tűnő vádakról volt szó.

A mai hír szerint ehhez jön még 100 millió. 100 + 44=144 millió. Forintban 32,4 milliárd. Drága stikli volt…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik