Forma-1

Schumacher-baleset: fotó a helyszínről

A bild.de fotót közölt arról a hegyoldalról, ahol a hétszeres világbajnok balesete történt.

Továbbra is életveszélyes állapotban van Michael Schumacher az Alpokban történt vasárnapi síbalesete után. Sőt, a Bild és a Le Dauphiné Libéré szerint éjszaka meg kellett műteni a hétszeres világbajnok Forma-1-es pilótát, mivel állapota romlott. Az agyi bevérzés miatt a nyomás annyira megnövekedett az agyában, hogy elkerülhetetlen volt a műtét. Azóta a testét hűtik, de bíztató, hogy nem volt szükség újabb operációra. Az orvosok kedd reggelre ígértek újabb tájékoztatást.

Az aberville-i hegyi mentőszolgálatot 11 óra 7perckor értesítették vasárnap. A világbajnok 2783 méter magasan lévő Saulire és Biche pályák között nyomában a 14 éves fiával megpróbált átsíelni, vélhetően a szűz havon, amikor elesett és a fejét egy sziklába verte, itt.

Itt próbált meg átsíelni Michael Schumacher fiával. A hó alatt rejtőzött a veszély.
Forrás: bild.de/Clara Muller

Schumacher sisakot viselt, a balesetet követően magánál volt. A hegyi mentők két-három perc alatt értek a helyszínre, ahonnan Schumacher kérésére azonnal mentőhelikopterrel – amely kevesebb, mint 15 perc alatt ért a helyszínre – kórházba szállították – számolt be a Bild.de. A síparadicsom igazgatója szerint az egykori versenyző tudatánál volt, de nagyon zavarodottnak tűnt, amikor elszállították.

Az albertville-i kórházba 11.53-kor érkezett, innen 12.45-kor vitték át a Grenoble-i Klinikára, ahol azóta is kezelik.

A híres trauma központ Grenobleben a University Medical Center része. Majd 7000 alkalmazottat foglalkoztat, ebből mintegy 1300 orvosi személyzet. A kórház fekvése miatt mintegy 20 százalékban hegyi balsetek következményeivel – snowboard, hegyi kerékpár, sí, stb. – fogalkozik sürgősséggel. Van gyakorlatuk.

Schumacher egész családja a helyszínen van. Az autóversenyzőért lényegében az egész világ aggódik és szorít a felépüléséért.

A kórház legfrissebb tájékoztatása szerint legközelebb kedd délelőtt lesz hivatalos sajtókonferencia Schumacher állapotáról.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik