Forma-1

F1: Robbanás előtt a pilótapiac?

pastor maldonado (pastor madonado, pdvsa, williams, )
pastor maldonado (pastor madonado, pdvsa, williams, )

Úgy tűnik, a Force Indiá-s Paul di Resta búcsúzhat a Forma-1-től, miközben mindenki lélegzetvisszafojtva várja Pastor Maldonado és Nico Hülkenberg igazolását.

Bár a Brazil Nagydíjon szombaton és vasárnap igen nagy volt a forgalom a paddockban a különböző menedzserek és a csapatok között, az egyesek által már hétfőre várt bejelentések továbbra sem történtek meg.

Pillanatnyilag nagyon úgy tűnik, hogy Pastor Maldonado a Lotushoz igazol, ugyanis az enstone-i csapat minden ígéret ellenére még mindig nem látott pénzt a reménybeli befektetőtől, a Quantum Motorsportstól.

“Nagyon közel vagyunk a végső megegyezéshez” – mondta Maldonado az ESPN-nek új csapata nevesítése nélkül. “Hónapok óta keményen dolgozunk ezen, most már csak a végső megerőítésre várunk, hogy letisztázzuk a szerződést meg ilyesmik.”

Amint eldől Maldonado és a Lotus sorsa, a többi dominó is dőlni kezdhet az alábbi forgatókönyv szerint: Nico Hülkenberg és a McLarentől ejtett Sergio Perez a Force Indiához szerződik, Adrian Sutil a Sauberhez igazol át, míg Paul di Resta távozik a Forma-1-ből, ő az amerikai IndyCarban köthet ki, állítólag már (elő)szerződése is van.

“Fogalmam sincs a folytatásról, de minden segítséget szívesen fogadok. Én az autóban ülve megtettem, amit kívántak tőlem, ki tudja, mi lesz a folytatás. Biztosan autóversenyző leszek (2014-ben is). Persze a Forma-1-ben maradás a legfőbb cél” – nyilatkozta a skót Interlagosban.

Ami a Saubert illeti, komoly kérdés, hogy Sutil mellé tényleg odakerül-e Szergej Szirotkin, ugyanis az orosz befektetők állítólag továbbra sem öntik a pénzt a svájci csapatba, a német Auto Motor und Sport odáig megy, hogy esetleg az alakulat eladása is a pakliban van, amerikai befektetők érdeklődnek.

A saubernél idén bemutatkozott Esteban Gutierrezt a napokban a Marussiával kapcsolatban kezdték emlegetni, viszont az interlagosi paddockban olyan pletykák is felröppentek, hogy a kiscsapat már ezen a héten bejelentheti az F1-ből való kiszállását és/vagy a Williamsbe való beolvadását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik