Forma-1

F1: Húsz verseny lesz jövőre

Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )
Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )

Hiába tér vissza Ausztria és érkezik New Jersey és Oroszország, Bernie Ecclestone szerint nincs sok esély arra, hogy jövőre 22 verseny legyen. Kettővel kevesebbel számol.

Az Osztrák Nagydíj visszatérésével jövőre rekordot jelentő 22 versenyből állhat az idény. Eddig 19 nagydíj helye biztos, és az, hogy elvileg Oroszország és New Jersey is csatlakozik jövőre, a hosszú naptár azonban aggasztja a csapatfőnököket.

„Erről az ügyről biztosan lesz szó a következő napokban a Hungaroringen” – írta az egyik brazil szakújságíró, megbízható forrásaira hivatkozva. Könnyen lehet azonban, hogy a nagy megbeszélősdire nem is lesz szükség, mert Bernie Ecclestone sem akar 22 versenyt.

„Húsz verseny lesz jövőre, Ausztriával együtt. Mást egyelőre nem tudok, a nyár végén tessék újra érdeklődni” – mondta Ecclestone az osztrák Kleine Zeitungnak. Niki Lauda szerint New Jersey biztosan kiesik jövőre, nem lesz pénz a futamra. „Az idén sem jött össze, mert nem voltak meg az anyagi feltételek. Amennyire én tudom, már most sincs benne a verseny az ideiglenes naptárban.”

Bizonytalan a koreai futam sorsa, és nem elképzelhetetlen, hogy a téli olimpia miatt végül egy évet csúszik az orosz beszállás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik