Forma-1

Nem valószínű a pilótabojkott

forma-1 gumik (forma-1, )
forma-1 gumik (forma-1, )

Bár a Forma-1-es versenyzők felvetették, hogy újabb gumiproblémák esetén azonnal bojkottálni fogják a német versenyhétvégét, úgy tűnik, a Nürburgringen nem lesz baj a Pirellikkel.

A Forma-1-es versenyzők a ma kezdődött németországi versenyhétvége előestéjén jelezték, hogy a silverstone-ihoz hasonló gumiproblémák esetén nem fognak részt venni a Német Nagydíjon. A pilóták szervezete, a GPDA csütörtök este hivatalos közleményt adott ki.

„A GPDA pilótái hangsúlyozottan aggasztónak tartják a Silverstone-ban történteket. Bízunk benne, hogy a gumikat érintő módosítások meghozzák a várt eredményt, és a Német Nagydíj során nem ismétlődnek hasonló hibák. Készen állunk, hogy ahogy mindig, most is teljes lendülettel vezessünk, hiszen ezt várják a csapataink, a támogatóink és a szurkolóink.

Azonban a versenyzők úgy határoztak, hogy ha a Német Nagydíj során is hasonló problémák adódnak, akkor azonnali hatállyal visszavonulnak a rendezvényről, ugyanis el kell kerülni, hogy újra veszélyeztessék a maguk, a marsallok vagy a nézők életét.”

Nem valószínű azonban, hogy be kell váltani a fenyegetést, ugyanis a Pirelli új szerkezetű – kevláröves – gumikat vitt a Nürburgringre, a pálya jóval kevésbé terheli az abroncsokat, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig az olasz gyártó kérése alapján pénteken műszaki direktívában tiltotta meg a jobb és bal gumik fordított felszerelését, valamint kötelező paramétereket adott meg a minimális nyomást és a kerekek maximális dőlésszögét illetően.

A Német Nagydíj első szabadedzése gumiszempontból teljesen problémamentesen is zajlott, az egyetlen aggasztó dolog a csapatok számára a Mercedes tempója volt: Lewis Hamilton ugyanis egy másodperccel verte meg a teljes mezőnyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik