Forma-1

Ecclestone: A Mercedes hibázott!

Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )
Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )

Az F1 ura a Mercedes és a Pirelli titkos tesztjét illetően egyértelműen a csapatot hibáztatja, szerinte a gumigyártót nem terheli felelősség.

A Mercedes és a Pirelli jövő csütörtökön a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemzetközi ítélőszékének tárgyalásán ad majd számot a május közepén Barcelonában tartott titkos tesztjükről. A tárgyalás előtt az elismert F1-es szakíró, Adam Cooper Bernie Ecclestone véleményét is megkérdezte a helyzetről.

Az F1 ura köztudottan nincs túl jó viszonyban a Mercedes csapatfőnökével, Ross Brawnnal, még 2009-ben, a brawnos évben kaptak össze bizonyos pénzügyi kérdéseken, így talán nem csoda, ha Ecclestone a csapatot tartja a hibásnak, szerinte nekik kellett volna nemet mondaniuk a vélhetően szabályba ütköző tesztre.

“Várjuk meg a tárgyalást, majd ott kiderülnek a tények. De ha nekem ajánl valaki lopott holmit eladásra, rajtam múlik, hogy elfogadom-e vagy sem. Nem más mondja meg, mit tegyek. Nekem kell tudnom” – utalt Brawn felelősségére.

“A Pirelli helyesen cselekedett, nem tudtak megoldani egy gumiproblémát – ami persze nem is adódott volna, ha lenne rendes tesztelés. Csakis azért vannak ilyen gondok, mert nincs normális tesztelés. Mivel sokan panaszkodtak, a nyilvánvaló megoldás a teszt volt, így megkeresték őket (ti. a Mercedest)” – magyarázta a kisember.

A kérdésre, hogy akkor szerinte a Pirelli semmiben sem hibás, Ecclestone kategorikusan felelt: “Nem, egyáltalán nem.”

Bár az FIA továbbra is a levegőben lógatja a Pirellit, az F1 ura a maga részéről már megegyezett a Pirellivel a folytatásról, az ő szerződéseik készen lehetnek. Felmerül tehát a kérdés, hogy esetleg az üzleti érdekeltsége miatt áll ki így az olasz gyártó mellett.

“Ez engem nem izgat, nekem mindegy. Ami helyes, az helyes. Egy hajadon mindig mondhat nemet. A Mercedes is ilyesmi helyzetben volt.”

Miközben a Pirelli F1-es jövője bizonytalan, nemrég felröppent, hogy az FIA-elnök Jean Todt favoritja, a Michelin újra képben van. Ecclestone azt állítja, erről nem tud semmit.

“Fogalmam sincs erről, én nem tárgyaltam senkivel. Hosszú távú szerződésünk van a Pirellivel, és az FIA-nak is. És amennyire tudom, a csapatok jó részének szintén. Szerintem már minden csapattal megegyeztek, amelyikkel akartak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik