Forma-1

A Red Bull-tulaj már keresi Vettel utódját

Dietrich Mateschitz (Dietrich Mateschitz, red bull, )
Dietrich Mateschitz (Dietrich Mateschitz, red bull, )

Sebastian Vettel vasárnap egymást követő harmadik alkalommal is világbajnok lett Brazíliában, és azzal, hogy mindezt 25 évesen, legfiatalabbként tette, beírta magát a történelembe. A Red Bull “saját nevelésű” pilótája ezzel szinte mindent elért. A németek Schumacher utódját látják benne, és ezzel egybevág az is, amiről számos alkalommal beszámolt a sport24 is, miszerint a hétszeres világbajnok karrierjéhez hasonlóan Vettel is a Ferrarival szemezget.

Az újdonsült világbajnoknak 2014-ig van szerődése a Red Bullal, de a tulajdonos Dietrich Mateschitz már a lehetséges utódokról beszélt még a vasárnapi Brazil Nagydíj előtt az osztrák Salzburger Nachrichtennek. A milliárdos kiemelte, hogy a Vettel, Alonso, Hamilton hármas az F1 három legjobb pilótája. Mivel a tirumvirátus legfiatalabb tagja Vettel, benne még van továbbfejlődési potenciál – rutin szempontjából mindenképp.

“Nemcsak a szerződések, de a hűség és a barátság is hozzánk köti őt. Persze ez nem zárja ki, hogy más csapatok ajánlatot tegyenek neki. Ha autóversenyző lennék, valószínűleg én is szeretnék egy napon a Ferrarinál vezetni. Nemcsak normális, de teljesen jogos ez. Ha egyszer elhagyna minket, a legjobbakat kívánnám neki, aztán semmi akadálya nem lenne, hogy Alonso vagy Hamilton nálunk versenyezzen” – nyilatkozta a tulajdonos.

Természetesen a harmadik cím megszerzését követően a médiában is téma volt Vettel jövője. “2014 végéig szerződésem van. Nagyon örülök annak, amit eddig elértünk, és úgy gondolom, még távolról sincs vége a történetnek! Jól érzem magam és teljesen elkötelezett vagyok, mindent beleadok a következő években is. Jelenleg semmi értelmét nem látom annak, hogy más csapatra gondoljak” – oszlatta el a hirtelen váltás lehetőségét az újdonsült világbajnok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik