Forma-1

Fiatal mexikói túrhatja ki Kobajasit

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn szavai szerint Kamuji Kobajasinak nem kell bevásárolnia magát az istállóhoz.

Közeledik az uborkaszezon a Forma-1-ben, már csak két futam van hátra a 2012-es idényből. Ebben az időszakban természetesen már javában foglalkoztatja a közvéleményt a csapatok következő évi összeállítása, egyre több csapatnál telnek be a kiadó helyek.

Nem úgy a Saubernél, ahol eddig mindössze annyi biztos, hogy a távozó Sergio Perez helyére Nico Hülkenberg érkezik. A másik pilótaülés ugyanakkor még kiadó, erre pedig több jelentkező is akad, például a mexikói Esteban Gutierrez is, aki mögött Perezhez hasonlóan a világ leggazdagabb embere, a Telmex tulajdonosa, Carlos Slim áll. Nem rossz ajánlólevél.

A fiatal mexikóin (még csak 21 éves) kívül több név is felmerült már, na meg azt sem szabad elfelejteni, hogy jelenleg a csapat alkalmazásában áll Kamuji Kobajasi. Felröppentek olyan hírek, hogy a japán versenyzőnek tehetős szponzort kellene szereznie ahhoz, hogy megerősítse a helyét, azonban a Sauber csapatvezetője szerint erről szó sincs:

„Ilyen szempontból egyáltalán nincs rajta nyomás, csak is az számít, amit elér a pályán – mondta Monisha Kaltenborn, a Forma-1 történetének első női csapatvezetője. – Nem az utolsó két futam alapján döntünk, az nem lenne fair vele szemben. Három éve nálunk versenyez, már ismerjük jól, ez fog dönteni a jövőjével kapcsolatban.”

Kobajasi ebben az idényben eddig 58 pontot szerzett, ezzel a 11. a világbajnoki versenyben, épp a csapattárs, Perez áll előtte, neki 66 egysége van eddig. A japán Szuzukában a harmadik tudott lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik